LBKR deelt mening VRB niet

Het bestuur van de LBKR kent de reactie van Brauers, voelt zich erdoor aangesproken en laat weten de ongerustheid niet te delen, "Vooral omdat dit niet de insteek is geweest van de Kamerleden die het wijzigingsvoorstel hebben ingediend. Dat is ons tijdens alle contactmomenten met de Kamerleden en hun beleidsmedewerkers duidelijk geworden. Wij zullen er dan ook op toezien dat de kosten en tijdsduur van het bijscholingstraject bij een onvoldoende niet buitenproportioneel zullen zijn."

"Wij gaan daarover, alsook over andere zaken, graag met iedereen die het aangaat, dus ook met de brancheverenigingen, in gesprek om dit samen op te pakken. Het is wat ons betreft beter te voorkomen dan achteraf te repareren via de Tweede Kamer."

Instroomeisen

Hoewel de LBKR behoorlijk euforisch is over de uiteindelijke besluiten, is ook wat haar betreft lang niet alles goed verlopen. "Wij delen de mening van de VRB dat ook naar de instroomeisen en opleiding van toekomstige rijinstructeurs gekeken moet worden. Daarover staat het een en ander in ons manifest en vervolgdocument en wij vinden het bijvoorbeeld jammer dat het voorstel hieruit om iedere rijinstructeur een rijproef te laten doen alvorens aan de instructeursopleiding te beginnen geen verdere invulling heeft gekregen."