Conclusies

Volgens mr. De Korte is er een aantal conclusies te trekken, waarvan dit de belangrijkste zijn:
1 Als de gemeente als verantwoordelijke wegbeheerder op een bepaalde plek geen verkeersborden plaatst of waarschuwingen geeft, dan kan zij hiervoor aansprakelijk zijn.
2. Ook kan de gemeente met succes aansprakelijk gesteld worden als zij op deze plek te weinig verkeersborden plaatst of waarschuwingen geeft.
3. Het is de taak van de gemeente als wegbeheerder om eerst de aard en de ernst van de desbetreffende verkeerssituatie/ gevaarlijke situatie nauwkeurig in kaart te brengen.
4. Daarna is het zaak om die soort en hoeveelheid verkeersborden te plaatsen en waarschuwingen te geven die de weggebruiker voldoende informatie geven.
6. Het 'zomaar' weghalen van verkeersborden doet afbreuk aan de verkeersveiligheid. Bovendien is dit in strijd met de door de wegbeheerder in acht te nemen zorgplicht jegens de weggebruiker.
7. Om te voorkomen dat een gemeente op een ondoordachte manier het kapmes zet in het woud aan borden is het van belang dat zij van tevoren de afweging/ keuze maakt of het desbetreffende verkeersbord een bepaalde functie of toegevoegde waarde heeft.
8. Het gaat er vooral om dat borden en markering op een effectieve manier worden geplaatst.