'Website heeft invloed op turbo-opleiders'

"De nieuwe website van de VVN is niet ontwikkeld als oefenportaal voor examenkandidaten, maar puur voor rijbewijsbezitters om hun kennis bij te spijkeren. Wie een vraag heeft, of meer wilt weten over een bepaalde verkeerssituatie, kan terecht op deze website. Verjo verkeersleermiddelen heeft daarnaast een speciaal bijscholingsboekje: 'Wegwijzer vernieuwde verkeersregels', Dat wordt al sinds 1991 jaarlijks up to date gehouden en uitgegeven.

Dit zegt Chris Verstappen, directeur van Verjo verkeersleermiddelen, als reactie op de website van VVN. Er zijn reacties uit de branche die menen dat dit negatief kan uitpakken voor de theorieopleiding maar Verstappen is daar niet bang voor. "VVN wil met name de groeiende oudere doelgroep, voor wie het lang geleden is dat zij hun rijbewijs hebben gehaald, met deze verkeersregel-site bereiken. Met de nieuwe website, en de online Opfriscursus die nu drie jaar bestaat, probeert VVN de bestuurders te motiveren om op de hoogte te blijven."

Verjo heeft een deel van het beeldmateriaal geleverd voor de nieuwe website. "Ik vind het een goed initiatief van VVN en steun het met plezier. Wel vind ik het jammer dat deze site met name bezocht zal worden door de rijbewijsbezitters die al hun best doen en hierin hun verantwoordelijkheid nemen."

Turbo-theorie

Hij ziet bovendien een grote invloed van de populaire turbo-theoriecursussen. "Voorheen bleven ouders zelf ook op de hoogte omdat ze met hun kinderen de leerstof doornamen voor het bromfietsexamen en vervolgens voor het auto-examen. Nu sturen zij hun kinderen vaker naar een turbo-theoriecursus. De discussies, uitleg en vragen aan de eettafel zijn grotendeels verdwenen. Kennis, toepassen en met name het begrijpen is niet belangrijk meer. Het gaat alleen om het slagen. "