NKC Rijvaardigheidstraining voor camperaars.
NKC Rijvaardigheidstraining voor camperaars. Foto: thymen stolk

BOVAG in campagne bandenspanning

BOVAG participeert in de campagne 'Geef je banden lucht', een initiatief van onder andere het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ambitie daarvan is dat iedere automobilist elke twee maanden de banden van de auto controleert op beschadigingen en op de juiste spanning brengt. Uiteraard ligt daarin ook een schone taak weggelegd voor rijscholen.

Zoals iedereen weet, is rijden met de juiste spanning veiliger, zuiniger en beter voor het milieu. De juiste spanning zorgt voor betere wegligging, minder brandstofverbruik, minder slijtage en dat levert de gemiddelde automobilist al snel een besparing van 100 euro per jaar op. Toch rijdt zo'n 60 procent van de Nederlanders rond met te lage spanning in de banden. Daarom is het ministerie gestart met de campagne 'Geef je banden lucht'.

Tussen de oren

Algemeen voorzitter van BOVAG Bertho Eckhardt: "Wij adviseren en stimuleren BOVAG-bedrijven om bandenspanningscontrole standaard in de werkzaamheden op te nemen, wat de meeste van onze leden ook al doen. Daarnaast proberen we het via de duizenden aangesloten bedrijven in het hele land voor de consument zo laagdrempelig mogelijk te maken om zelf regelmatig de banden op te pompen."
Rijinstructeurs leveren al een grote bijdrage aan de doelstellingen door standaard bij de leerlingen het belang van de juiste bandenspanning tussen de oren te krijgen. Deze campagne kan daar nog een extra handje bij helpen.


Campercursus krijgt vervolg in 2019

In augustus bleek dat het aantal leden van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) dat de speciale rijvaardigheidstraining heeft gevolgd met 23 procent was gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Deze training is een samenwerking tussen NKC en twintig BOVAG-rijscholen en krijgt in 2019 een vervolg.

Er rijdt een recordaantal campers op de Nederlandse wegen. De nieuwe camperaar heeft ervaring als bestuurder van een personenauto, maar het rijden in een camper vereist meer vaardigheden.
Ter bevordering van de rijvaardigheid en de verkeersveiligheid en de reductie van het aantal schades aan campers heeft NKC samen met BOVAG de NKC Camperrijvaardigheidstraining opgezet. Deze training is exclusief voor NKC-leden. In mei 2017 is een succesvolle pilot gestart, waarbij NKC samenwerkte met twintig BOVAG-rijscholen.
De NKC heeft nu besloten de cursus voort te zetten met dezelfde rijscholen als afgelopen jaar, maar bent u geïnteresseerd om mee te werken -tegen een vergoeding uiteraard - en in het bezit van WRM-C? Dan kunt u zich melden bij een van de twintig deelnemende BOVAG-leden: zie daarvoor de website NKC.nl.