Afbeelding
Foto:

Richtlijnen ten aanzien van lekke band tijdens examen

In het bestuur van de VRB viel het op dat er in het Vademecum van het CBR geen duidelijke richtlijnen stonden ten aanzien van een reserveband tijdens het praktijkexamen. Uiteraard hebben wij deze vraag gesteld aan het CBR en daarbij bleek dat dit inderdaad een hiaat in het Vademecum was. Er is toegezegd dat dit wordt aangepast.

Hierbij nog even de richtlijnen: Het is niet verplicht dat er in het examenvoertuig een reserveband, noodwiel of hulpkit aanwezig is. Indien er bij aanvang van of tijdens het praktijkexamen een lekke band wordt geconstateerd wordt het examen niet begonnen of afgebroken. Is er op zo'n moment een volwaardig reservewiel aanwezig dan mag dit gemonteerd worden en zal het examen doorgang vinden indien er dan nog voldoende tijd overblijft om een valide examen af te nemen.
De andere oplossingen, zoals een noodband ('thuiskomertje') of het gebruikmaken van een hulpkit zorgen ervoor dat er met een aangepaste snelheid gereden dient te worden. Daardoor wordt het afnemen van een valide examen onmogelijk.
Deze laatste oplossing kan hooguit aangewend worden om terug te rijden naar de examenlocatie. Indien geen van deze hulpmiddelen aanwezig is of gebruikt kan worden zal de examinator het voertuig ter plekke moeten laten staan.

Daarom zijn wij lid van de VRB

Waarom lid zijn van de VRB?

Onze Verkeersschool werkt als een team, wij zijn er voor en mét elkaar. Ons doel is dan ook om te streven naar vakmanschap, betrouwbaarheid en niet te vergeten ook nog wat gezelligheid. Dit alles kunnen wij vinden bij de VRB. Deze organisatie is naar ons inziens constant bezig om de puntjes op de i te zetten en ons als opleiders daarvan op de hoogte te stellen en ons ook mee te laten denken.
Bedankt VRB!
Verkeersschool Robijn,

Hellevoetsluis