BOVAG Rijscholen is met Try the Bike steevast present op de MOTORbeurs.
BOVAG Rijscholen is met Try the Bike steevast present op de MOTORbeurs. Foto: Hans Peijs

In Memoriam: Kitty Pompert

24 oktober jongstleden bereikte BOVAG het trieste bericht dat Kitty Pompert op 44-jarige leeftijd de strijd tegen haar ziekte heeft verloren en is overleden. Kitty was sinds maart 2018 bestuurslid van BOVAG Rijscholen en bestierde samen met haar echtgenoot Peter Autorijschool Pompert in Eindhoven. Namens alle medewerkers en leden wenst BOVAG de familie en iedereen die Kitty liefhad heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

26 november innovatieseminar

Voor innovatie moet je tijd maken, dat is een belangrijke les van ondernemers die aan het innoveren sloegen. Reserveer maandagavond 26 november, want dan zijn BOVAG-leden van harte uitgenodigd voor alweer het derde BOVAG Innovatieseminar. Dit keer is het thema 'Leren Innoveren'.

Innoveren gaat met vallen en opstaan. Maar de aanhouder wint. Op 26 november delen succesvolle innovators de lessen die zij leerden op weg naar een nieuw businessmodel. Zo vertelt ondernemer Erik Kamps over zijn bedrijf Crossyn, dat data van voertuigen en het rijgedrag van bestuurders verzamelt, analyseert en verrijkt. Daarnaast zijn er twee minicolleges over technologie waar iedereen het over heeft, maar waarvan u misschien nog niet helemaal precies weet wat het is en wat we er in de mobiliteitsbranche mee kunnen. Blockchain en kunstmatige intelligentie in normalemensentaal. Het innovatieseminar vindt plaats in Amsterdam en inschrijven is mogelijk via het ledenportaal van BOVAG: mijn.bovag.nl.

Actieplan verkeersveiligheid motorrijders

Minister van Nieuwenhuizen (I&W) heeft in samenwerking met het Motorplatform, waarin ook BOVAG deelneemt, het tweede Actieplan Verbetering Verkeersveiligheid Motorrijders (AVVM 2) ontwikkeld. Doel is om de verkeersveiligheid te verhogen en het aantal slachtoffers op de motor verder terug te dringen. Belangrijke maatregelen in dit plan zijn onder meer verbeterde detectie van motorrijders door aandacht voor verkeersveiligheidssystemen in (vracht)auto's, continue voorlichting, stimuleren van meer slimme veiligheidssystemen op motoren, aanvullend onderzoek naar motorongevallen en meer aandacht voor risicoherkenning bij motorrijles en stimulering van nascholing.