Een keurmerk

BOVAG bestaat intussen al bijna 90 jaar en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van een ondernemersvereniging voor garagisten tot een allesomvattende mobiliteitsclub. Een club waar niet alleen ondernemers die 'iets' met wielen doen onderdak vinden, maar waar ook rekening gehouden wordt met het belang van de consument. Een tevreden klant maakt immers een succesvolle ondernemer.
Met de introductie van de BOVAG Garantie in de jaren 60 verwerd de ondernemersvereniging ook tot een keurmerk waar consumenten meer en meer op zijn gaan vertrouwen. Daarmee werd het voor BOVAG nog meer zaak om ervoor te zorgen dat dat vertrouwen in de leden niet geschaad wordt en dat een BOVAG-lid synoniem staat voor betrouwbaarheid en vakmanschap. En mocht er dan een keer onverhoopt toch iets misgaan, dan staat er een geoliede machine klaar om zowel de ondernemer als de consument van dienst te kunnen zijn. Bijvoorbeeld met bemiddeling en in het uiterste geval met de onafhankelijke geschillencommissie, waar alle BOVAG-leden automatisch bij zijn aangesloten.
De naam BOVAG is bij meer dan 90 procent van de Nederlanders bekend en wordt geassocieerd met onze kernwaarden betrouwbaarheid, zekerheid en vakmanschap. Het moge duidelijk zijn dat het voeren van een keurmerk (of eigenlijk: het 'zijn' van een keurmerk) veel meer is dan een sticker laten plakken door iedereen die zich aanmeldt. Het vereist allereerst vertrouwen van alle belanghebbenden in de markt en bij publiek en vervolgens dient een kordaat apparaat van professionals dag in, dag uit een vinger aan de pols te houden. BOVAG voldoet in elk geval aan die voorwaarden en stelt ook dagelijks alles in het werk om tot in lengte van jaren het vertrouwen niet te schaden. En elke ondernemer die voldoet aan onze lidmaatschapseisen is uiteraard van harte welkom om toe te treden en ook de vruchten van dit ijzersterke imago én van de geoliede machine te plukken.

Frank Hoornenborg,
voorzitter BOVAG Rijscholen