Smits Opleidingen, sinds 1974

Smits Opleidingen is in 1974 gestart door Wim Smits, die tot zijn 79ste heeft lesgegeven en nog steeds regelmatig in het bedrijf aanwezig is. Zijn zonen Theo en Arno kwamen in 1986 in de zaak, waarna Theo in 2005 er weer uit stapte en Arno alleen verder ging. Inmiddels werken er 53 medewerkers, onder wie 43 instructeurs. Tot 2007 groeide het bedrijf snel, daarna kwam de crisis die voor een dip zorgde, maar de laatste drie jaar werd een spurt ingezet en is het bedrijf in omvang verdrievoudigd.

Alle opleidingen

Smits Opleidingen verzorgt alle denkbare verkeersopleidingen (om een indicatie te geven van de omvang: Smits doet per jaar rond 450 eerste B- en herexamens en vorig jaar deed het bedrijf ruim vierduizend examens in alle categorieën samen) en is daarmee een van de grotere spelers in het noorden van West-Brabant en Gelderland. Los van alle reguliere opleidingen is Smits gespecialiseerd in brandweeropleidingen, en dan met name voor het zware werk. "In de logistieke opleidingen zit het meeste rendement", zegt hij.

Meerdere vestigingen

Het hoofdkantoor zit in Oss, maar er zijn ook vestigingen in Nijmegen, Duiven en Tiel en binnenkort wordt een nieuwe vestiging geopend in Leusden en de regio Eindhoven. "Dat is voor ons uit de route, klopt, maar dat heeft te maken met een aantal klanten die landelijk opereren en die we op die manier optimaal kunnen bedienen. Dus het klinkt onlogisch, maar voor ons is het dat niet."