Afbeelding
Foto:

Examenplaatsoverleggen in het najaar

Komend najaar houdt het CBR weer examenplaatsoverleggen met de rijopleiders. Dat gebeurt dit keer regionaal en op externe locaties, op een ochtend van 09.30 tot 11.30 uur of op een middag van 13.30 tot 15.30 uur. Elke rijschool ontvangt hiervoor zo'n drie tot vier weken vooraf een persoonlijke uitnodigingsmail van de betreffende examenmanager.

Iedereen is welkom op deze vakgerichte bijeenkomsten. Er worden gedurende de hele bijeenkomst onder andere themasessies gehouden over specifieke onderdelen. Want absoluut niet de bedoeling is dat iedereen met persoonlijke sores komt, want daar zit niemand op te wachten.
Er wordt aandacht besteed aan thema's waaronder de vraag: 'Waar let een DPR op tijdens een rijproef naar de rijgeschiktheid van een leerling of opgeroepen rijbewijsbezitter na een melding van een verandering in de medische toestand' en 'Hoe kun je je als instructeur een leerling of kandidaat hierop voorbereiden'.
Het schema van de examenplaatsoverleggen vindt u op de website van het CBR.

Hierom zijn wij lid van VRB

De reden waarom wij lid zijn van de VRB is helder. Enerzijds omdat we gezamenlijk in de rijscholenbranche meer voor elkaar krijgen. De VRB geeft de stem van de leden door aan zowel de politiek, CBR en IBKI als aan de opleidingsinstituten. Er is dus duidelijk sprake van verbinding, verbreding en verdieping. Daarnaast draagt men zichtbaar bij aan het gemeenschappelijke doel door het delen van nieuwsbrieven, waardoor iedereen op de hoogte wordt gebracht van de meest recente informatie.
Wij hebben verder aan den lijve ervaren dat de mensen achter de VRB de belofte nakomen om belangenbehartiger te zijn bij conflicten met leerlingen. Het is erg fijn dat er dan naar je geluisterd wordt en er gekeken wordt hoe een conflict het best opgelost kan worden.

Rijschool Westeraam, Elst