Frank van Rijswijk is met Verkeersschool Rittenburg ook sponsor van evenementen.
Frank van Rijswijk is met Verkeersschool Rittenburg ook sponsor van evenementen.

Hierom ben ik lid van de VRB

In 2008 ben ik gestart met Verkeersschool Rittenburg en vanaf het begin ben ik wielen gaan uitvinden, niet wetende dat die wielen al uitgevonden waren. Na enige tijd werd ik me daarvan bewust en ben ik me gaan verdiepen in het fenomeen branchevereniging. Voor die ene club was ik met mijn bescheiden rijschool, inmiddels één man op de loonlijst, echt veel te klein en tot die andere voelde ik me niet echt aangetrokken. Ik zocht liever aansluiting bij een club die echt alleen voor mijn branche aan de slag is, met gedreven vakgenoten aan het roer, mensen die snappen waar ik mee bezig ben. Dus dat werd de VRB.
Gedurende de jaren daarna bleek ik daar baat bij te hebben. Meerdere malen had ik contact met een voor mij dringende vraag en iedere keer kreeg ik prompt een antwoord of volgde er direct actie richting het CBR. Ik was een tevreden lid, zogezegd. En dan nu. Komt er ineens een stuk wetgeving onze kant op waar ik helemaal geen zin in heb, waar ik me ineens in moet gaan verdiepen. Net als ik me voorneem er dan in vredesnaam maar achteraan te gaan, ploft daar een mailtje in mijn inbox met precies datgene waar ik behoefte aan heb: een duidelijke uitleg in meerdere documenten, afzender VRB. Mooi toch! En daarom, beste vakgenoten, ben ik lid van die club. Omdat ik er wat aan heb.

Frank van Rijswijk


Nieuwe leden door privacywetgeving

De nieuwe privacywetgeving is inmiddels van kracht geworden. Van onze leden hebben wij veel complimenten mogen ontvangen voor de wijze waarop wij het een en ander voor onze leden hebben voorbereid.
Zo hebben onze leden die het lidmaatschapsgeld hebben betaald allemaal persoonlijk de vereiste documenten via de mail ontvangen.
Bijkomend effect was dat we als vereniging een groot aantal nieuwe aanmeldingen ontvingen van collega's die graag lid willen worden van de VRB. Hier zijn we natuurlijk heel erg door verrast, maar zo zien we dat we dit alles niet voor niets in gang hebben gezet. Steeds meer collega's zien de meerwaarde van het lidmaatschap van een branchevereniging.

Zzp'ers zonder inkomen

Het kan gebeuren dat u een periode zonder inkomen komt te zitten als u bijvoorbeeld geen opdrachten/nieuwe leerlingen heeft. Dan staat u helemaal alleen, want u heeft geen recht op een WW-uitkering of iets dergelijks. Wij adviseren zzp'ers om een financiële buffer op te bouwen door in betere tijden geld opzij te leggen voor tijden dat u zonder opdrachten zit. Niet wachten tot het te laat is.
Als het helemaal niet wil lukken om leerlingen te werven en u ook geen eigen financiële buffer heeft, dan rest u niets anders om naar uw gemeente te gaan en zich te melden bij de Sociale Dienst. Dat lijkt een moeilijke stap en dat is het waarschijnlijk ook, maar u heeft recht op ondersteuning als u geen inkomen heeft, zoals iedere Nederlander. Maak daar dan ook gebruik van en wacht niet tot het te laat is en een faillissement dreigt!

Bbz-regeling – Besluit bijstandverlening zelfstandigen

Het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) is ingesteld om zelfstandigen uit de bijstandswet te houden. Door de Bbz kunt u tijdelijk een uitkering ontvangen totdat u weer in uw eigen levensbehoeften kunt voorzien. U kunt in aanmerking komen voor det Bbz als u een gevestigde zelfstandige bent die tijdelijk in financiële problemen verkeert of als u een startende zelfstandige bent.

Afbeelding