Bent u zeker van uw verzekering?

Er komt veel kijken bij het starten van een eigen bedrijf: inschrijving bij de Kamer van Koophandel, bankzaken regelen, administratie op poten zetten, al dan niet met behulp van een accountant, bedrijfsmiddelen aanschaffen, et cetera, et cetera.
Wat er vaak bij inschiet zijn de juiste verzekeringen, en dat ervaren wij bij de VRB met enige regelmaat. Leden raadplegen ons inzake conflicten met leerlingen over bijvoorbeeld de Gezondheidsverklaring, maar ook over andere zaken. Recent nog sprak ik een rijschoolhouder die zijn autoverzekering niet had aangepast op het geven van rijlessen. Want dat extra gedeelte was zo duur. Maar verder had hij er ook niet over nagedacht dat je het lesvoertuig zonder het BTW-bedrag kunt verzekeren, want bij een schade krijg je dit toch niet uitgekeerd.
En wat heeft u geregeld voor het geval u langdurig ziek wordt? Staat het inkomen dan volledig stil of bent u er goed voor verzekerd? En ja, uiteraard kost dit geld, en dat geeft direct aan hoe belangrijk het is om een goede lesprijscalculatie toe te passen.
Meestal vindt men dit een 'ver-van-mijn-bed-show', tot er werkelijk zo'n donkere wolk boven het hoofd hangt, en dan is het meestal te laat. De VRB spant zich voortdurend in om met de verzekeraar waar wij mee samenwerken tot interessante verzekeringspakketten te komen voor de leden.
Maar voordat het zover is, denk er in ieder geval al eens over na hoe en waarvoor u precies verzekerd bent, zodat u in ieder geval rustig kunt slapen indien er narigheid op uw pad komt.
We wensen iedereen die nog gaat genieten van een fijne vakantie alle goeds toe en wellicht kunt u toch nog eens nadenken over het verzekeringsplaatje.

Eric Bakker,
voorzitter VRB

PS: De VRB kijkt reikhalzend uit naar de behandeling van de WRM in de Tweede Kamer die op 3 september staat geagendeerd.

Eric Bakker,

voorzitter VRB