Afbeelding

Examenplaatsoverleggen

Het CBR bereidt een aantal examenplaatsoverleggen voor. In het verleden is vaak gebleken dat daar steeds dezelfde collega's verschijnen en dat men met name vragen stelt over de meer persoonlijke en eigen rijschoolgerelateerde problemen.
Ook worden er vooraf, ondanks de vraag daarnaar van het CBR, weinig onderwerpen aangedragen. Onderling worden op de oproepplaats vaak verhalen uitgewisseld die niet altijd op de werkelijke feiten gebaseerd zijn.
We willen de collega's dan ook oproepen om gebruik te maken van de mogelijkheid om met het CBR in gesprek te gaan om zaken te verbeteren of om deze begrijpelijk te maken. Want alleen dan zal er meer duidelijkheid komen en dat lukt niet wanneer we er wel onderling over discussiƫren, maar niet naar een overleg komen.


Vademecum, de bijbel voor de rijinstructeur

Als VRB worden wij regelmatig geconfronteerd met het feit dat veel instructeurs niet altijd op de hoogte zijn van de mogelijkheden die TOP biedt.
Vroeger bestond het papieren Vademecum, een naslagwerk voor de rijinstructeur. Dat is tegenwoordig digitaal in te zien in TOP. Zo'n beetje alles wat betrekking heeft op de examens en hetgeen daaraan gerelateerd is, kan daar gelezen worden. Omdat niet iedereen daarvan op de hoogte is, willen wij dat nog een keer onder de aandacht brengen.
Na inloggen op TOP staat aan de linkerkant onderaan het woordje 'links' en daaronder is direct het Vademecum te vinden.