Kleuren buiten de lijntjes

Onze branche wordt vaak als conservatief bestempeld; geheel onterecht, in mijn ogen. Regelmatig zie ik voorbeelden van rijschoolhouders die juist zeer inventief uit de hoek komen en op die manier voor zichzelf een geheel nieuwe markt creëren.
Zo las ik over de intensieve samenwerking tussen een rijschool en een keten van bezorgrestaurants. Het restaurant heeft voor de bezorging moeite om voldoende jeugd met bromfietsrijbewijs te vinden en daarnaast is het verkeersgedrag van de bezorgers vaak een punt van discussie. De nieuwe koeriers krijgen nu een fikse korting op de brommeropleiding, het restaurant krijgt een vers en veilig opgeleide koerier en de rijschool biedt het hoofd aan de negatieve effecten van 2toDrive op het aparte AM-rijbewijs.
Veel rijschoolhouders maken ook al een slag richting elektrisch rijden en bouwen op die manier een voorsprong op de concurrentie op. Dat gaat soms nog met horten en stoten en een groot formeel obstakel hierbij is de automaatcode. Maar als straks vrijwel alle auto's (deels) elektrisch zijn en dus met automaat zijn uitgerust, is dat vanzelf opgelost.
Last but not least heeft BOVAG zelf vorig jaar het initiatief genomen tot de speciale campertrainingen die door aangesloten rijscholen in samenwerking met de Nederlandse Kampeerauto Club worden verzorgd. Stuk voor stuk voorbeelden van kleuren buiten de lijntjes. Laat u zich inspireren door deze ondernemers en hun frisse ideeën!

Frank Hoornenborg
Voorzitter BOVAG Rijscholen