Wachttijden C-categorie

Door intensief en stevig onderhandelen hebben we het voor elkaar gekregen dat iedere C-opleider vanaf juni elk kwartaal 110 procent examens mag afnemen van het aantal examens in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Rutten: "Wij deden enkele voorstellen voor de lange termijn die nog uitgewerkt moeten worden, maar zijn al erg blij met dit compromis voor de korte termijn."

Rutten verklaart waarom hij zich hier sterk voor heeft gemaakt: "Op dit moment (vrijdag 20 april) zitten bij elke opleider de klassen tjokvol, er is een groot tekort aan chauffeurs, maar vanwege het enorme tekort aan examinatoren heeft niemand in het derde kwartaal een examen kunnen reserveren. Dat zit ons enorm in de weg en ik vind, en dat vindt iedereen, dat dit niet kan. Dit schaadt ons namelijk in het ondernemerschap. Ik heb daarover een mail gestuurd aan de directie van het CBR en diezelfde middag kreeg ik een mail terug dat er gewerkt werd aan een oplossing. En een week later kreeg ik de toezegging dat iedere opleider 110 procent capaciteit krijgt van wat hij vorig jaar in hetzelfde kwartaal had, natuurlijk zonder dat dit ten koste gaat van de B- of andere examens. Het CBR garandeert dat. Dat is nog steeds niet voldoende om iedereen in alle opzichten tegemoet te komen, maar het is veel en veel beter dan onzekerheid. En ja, ik ben er blij mee dat ik daar iets heb kunnen betekenen."

Werkgroep gelijke verdeling

Als afgeleide hiervan is mede op initiatief van Rutten de werkgroep Gelijke Verdeling opgezet, waarbinnen het CBR met brancheorganisaties praat over oplossingen om definitief met de problemen met de wachttijden voor alle categorieën af te rekenen. Een van de oplossingen is dat rijschoolhouders niet meer in staat worden gesteld om grote aantallen examens te kopen om dan het leeuwendeel op het laatste moment terug te geven. "Dat werkt marktverstorend en daar wil iedereen vanaf", aldus Rutten.