Afbeelding

Doorlooptijden praktijkexamens

Helaas lopen de doorlooptijden voor de praktijkexamens langzaamaan weer op. Onder leerlingen is dit een veelbesproken onderwerp. Des te vervelender dat er op onder andere Twitter door het CBR kortere doorlooptijden werden gecommuniceerd dan de werkelijkheid liet zien. Met als gevolg dat de rijscholen dit weer recht moesten praten tegen leerlingen en soms ook hun ouders.
De VRB heeft daarom direct aan de bel getrokken bij de juiste personen bij het CBR, met als positief gevolg dat er geen twitterberichten meer verstuurd worden inzake de doorlooptijden.

Ik ben lid van de VRB omdat…

Deze vereniging niet alleen de grote, maar ook de kleine rijscholen, zoals de mijne in Veldhoven, waardeert. Ik zit meer dan 50 jaar in het vak en het geeft me veel voldoening om dit werk te mogen doen.
Op de lesautotestdag in 2017 kwam ik VRB-voorzitter Peter van Neck tegen. Ik had al veel over en van hem gelezen. Hij is een man die recht door zee is, met iedereen kan omgaan, zegt waar het op staat en enorm veel bereikt heeft, samen met de mensen om hem heen, waar de leden van kunnen profiteren. Ik vind het jammer dat Peter is gestopt als voorzitter.
Als je bij de VRB zit dan weet je dat je goed zit, men staat je met raad en daad terzijde.
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik blij ben om lid van deze club te mogen zijn. Gelukkig blijft Peter nog even in het bestuur en ik gun hem van harte wat meer tijd voor zijn privéleven. Want als je kijkt naar wat er gepresteerd is dan moet dat wel wat tekort gekomen zijn. Ik hoop dat de VRB verder groeit; voor de bijdrage van 7 euro per maand hoef je het niet te laten.

Cor van Wildenberg

Pilot avondopenstelling theorie

In Amsterdam, Zwolle, Rijswijk, Breda, Utrecht, Alkmaar, Eindhoven, Groningen en Arnhem start vanaf 1 mei een pilot van zes maanden om in de avond een theorie-examen A, B en AM af te leggen; ook individuele theorie-examens zijn mogelijk.|
Aan deze pilot kunnen alleen kandidaten meedoen die ZELF het theorie-examen reserveren op MijnCBR. Kandidaten kunnen terecht tussen 16.05 uur tot 21.35 uur, waarbij het eerste examen om 16.30 uur start indien de locatie niet overdag geopend is.
Op donderdag- en vrijdagavond zijn er geen mogelijkheden om een theorie-examen af te leggen. Het CBR wil met deze pilot de bereidheid meten bij kandidaten om een toeslag te betalen.
Bij de examens die vanaf 18.00 uur worden afgenomen zal namelijk een toeslag van 4,45 euro worden berekend.