Try The Bike.
Try The Bike. Foto:

BOVAG Privacytool: in 16 stappen voorbereid op de nieuwe wet

Iedere ondernemer moet vanaf 25 mei 2018 aan de nieuwe privacywet (AVG) voldoen. Doet u dat niet, dan riskeert u een boete. Het is dus belangrijk dat u de juiste voorbereidingen treft om gegevens van leerlingen en medewerkers goed te beschermen. De gratis BOVAG Privacytool helpt u in 16 stappen om uw bedrijf klaar te maken voor de AVG. Ga ermee aan de slag!

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die voor heel Europa gaat gelden, houdt in dat privacygevoelige gegevens goed beschermd moeten worden. Denk aan persoonsgegevens van leerlingen en medewerkers. Vanaf mei 2018 moet u onder andere beschreven hebben hoe u deze gegevens registreert, beveiligt, onderhoudt en verwijdert. Er is vanaf dan veel meer documentatieplicht en dat vraagt om aanpassing van bedrijfsprocessen. Een flinke klus om uw rijschool hierop voor te bereiden, maar de BOVAG Privacytool loodst u op eenvoudige wijze door alle stappen van de nieuwe wetgeving.

Meer informatie voor BOVAG-leden via mijn.bovag.nl/privacy of bel BOVAG Ledenadvies: 030-6595300.

Honderden nieuwe motorrijders naar de opleiding via BOVAG

Traditiegetrouw verzorgde BOVAG tijdens de MOTORbeurs Utrecht het onderdeel Try the Bike. Honderden bezoekers zonder motorrijbewijs kregen de kans onder professionele begeleiding de eerste meters op een motorfiets af te leggen.

De zogenaamde Vier Machtige Motordagen in de Jaarbeurs trokken wederom ongeveer 100.000 liefhebbers, waarvan toch nog enkele duizenden die niet eens een motorrijbewijs op zak hebben. Elke dag stonden de instructeurs van diverse BOVAG-rijscholen klaar om een groot deel van deze mensen hun eerste motorrijervaring te laten beleven. In voorgaande jaren is gebleken dat velen van hen na de beurs ook daadwerkelijk gaan beginnen met een rijopleiding.