De FAM bouwt aan de toekomst

Het zijn drukke, of zeg maar gerust hectische tijden als bestuurder van een brancheorganisatie. Er spelen behoorlijk wat zaken binnen onze branche. En dan heb ik het over van alles.
Het is onder meer druk op de werkvloer. Met name in de opleidingen komen we vele handjes tekort. Of het nu A-, B-, C- of CE-instructeurs zijn: de goede zijn niet dik gezaaid en liggen zeker niet voor het oprapen. Dit zal nog even duren en dat doet pijn op alle fronten. Uiteraard weet iedereen dat dit ook uitmondt in te lange wachttijden voor alle categorieën. Dit is uiterst vervelend en dat moet opgelost worden, dat moge duidelijk zijn. De FAM wil zich dan ook op alle mogelijke manieren inzetten om samen met andere brancheorganisaties en het CBR tot een oplossing te komen.
Voor zowel de praktijk als de theorie moet een einde komen aan deze 'eeuwigdurende' tekorten door verschillende oorzaken. De FAM spreekt met alle leden uit om er alles aan te doen om het tij te keren. Maar wel op een zodanige manier dat niet iedereen weer de dupe wordt van de te nemen maatregelen.

Op onze laatste ledenvergadering van 8 februari hebben de leden zich hierover uitgesproken. Wij hebben een mening geventileerd die wij zullen delen met de met ons samenwerkende brancheorganisaties BOVAG en VRB en uiteraard met het CBR en CCV. De FAM kent als geen ander de problematiek in onze branche. De FAM is dan ook bereid om hier samen aan te werken en gezamenlijk oplossingen te zoeken waar we ons allemaal in kunnen vinden. De FAM en de leden zijn zich er sowieso van bewust dat er flinke stappen gemaakt moeten worden op weg naar professionalisering van onze branche.

Er wordt dan ook hard gewerkt door onze leden en diverse commissies. Eén werkgroep is samen met een professioneel bedrijf bezig met een nieuwe website en een nieuw logo. Een mooie website waar je alles kunt vinden over de FAM en over de leden van de FAM.

Ook de leden van de FAM krijgen hier allemaal hun eigen pagina om te laten zien wie ze zijn, wat ze doen en hoe ze werken. Door heel Nederland kan de consument straks zien wat wij - de FAM-leden - voor hem of haar kunnen betekenen.
Ook kan de consument straks, indien nodig, een klacht achterlaten die uiteraard serieus behandeld zal worden. En er zal duidelijk te lezen zijn wat de voordelen van een FAM-rijschool zijn. Ook komt er een afgeschermde pagina voor de leden. Hier kunnen ze alles terugvinden voor wat betreft afspraken, notulen, belangrijke data en het antwoord op de vraag: bij wie moet ik zijn met welk probleem? Waar zit mijn bestuur en wat houdt ze bezig?

Onze commissie Innovatie is hard bezig met nieuwe ideeën en ontwikkelingen voor de toekomst. Er wordt onderzoek gedaan naar welke externe organisaties ons kunnen bijstaan in onder andere gezamenlijke inkoop, arbeidscontracten, juridische bijstand enz. enz. Het is erg mooi om te zien hoe de FAM-leden dit bestuur ondersteunen op de weg naar professionalisering van de branche. De FAM begrijpt dat er wat moet veranderen. De FAM begrijpt dat het zo niet langer kan. De FAM wil vooroplopen in deze ontwikkelingen en steekt zijn nek uit voor de branche en voor de toekomst.

Wie zou er nu geen lid willen zijn van een club als de FAM. Wij staan voor een gelijk speelveld op alle fronten. Maar altijd open en eerlijk op alle fronten. Wie zich misdraagt moet gestraft worden, wie presteert moet beloond worden.

Ruud Rutten,
voorzitter FAM