Afbeelding
Foto: Hans Peijs

8 maart: toekomst voor de rijschool?

Het gaat pijlsnel met innovaties in de autobranche en dat heeft zijn impact op het vak van rijinstructeur.

Vandaar ook dat BOVAG op 8 maart voor de aangesloten rijschoolhouders een themabijeenkomst organiseert over de trends en ontwikkelingen die ons te wachten staan en die in een afstudeeronderzoek van Hogeschool Windesheim onder de loep werden genomen. Tijdens deze bijeenkomst zal tevens de formele bestuurs- en ledenraadsverkiezing plaatsvinden.

Gratis BOVAG-tool om aan nieuwe privacywetgeving te voldoen

Iedere ondernemer moet vanaf 25 mei 2018 aan de nieuwe privacywet (AVG) voldoen. Doet u dat niet, dan riskeert u een boete. De gratis BOVAG Privacytool helpt u in 16 stappen om uw bedrijf klaar te maken voor de AVG. Ga ermee aan de slag!

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die voor heel Europa gaat gelden, houdt in dat privacygevoelige gegevens goed beschermd moeten worden. Denk aan persoonsgegevens van leerlingen en medewerkers. Vanaf 25 mei 2018 moet u onder andere beschreven hebben hoe u deze gegevens registreert, beveiligt, onderhoudt en verwijdert. Er is vanaf dan veel meer documentatieplicht en dat vraagt om aanpassing van bedrijfsprocessen. BOVAG heeft voor haar leden een tool ontwikkeld die u stapsgewijs door het hele proces loodst.

Aanvragen
Als u met de BOVAG Privacytool alle 16 stappen doorloopt, heeft u aan het einde uw eigen AVG-verklaring. Elke stap wordt uitgelegd aan de hand van heldere instructiefilmpjes. Ook bevat de tool handige standaarddocumenten, toegespitst op de mobiliteitsbranche. Om aan de slag te kunnen met de BOVAG Privacytool heeft u een vouchercode nodig. Deze vraagt u aan door uw gegevens in te vullen op het ledenportaal van BOVAG: mijn.bovag.nl/privacy.