Nog een document

Inmiddels is er haast ongemerkt nog een derde document verschenen dat is opgesteld door de Centraal Rijonderwijs Kennisbank Nederland (CRKN). Dit document is tot nu onder de radar gebleven en het is niet duidelijk of de Kamerleden die de WRM in hun portefeuille hebben de inhoud ervan kennen. De CRKN stelt zichzelf voor als hoeder van de kwaliteit in de branche en stelt een aantal maatregelen voor waarbij het zelf de touwtjes in handen wil nemen.
Hoe dan ook: In totaal zijn er achttien actiepunten, waarvan we er vier u niet willen onthouden:
- Wij vragen Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in samenwerking met Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zich te buigen over een kwaliteitsdossier inzake MBO 4 Rijonderwijs.
- We pleiten voor een vrijstelling van de bijscholingsverplichting, onder strikte voorwaarden, voor diegene die 1 tot 2 jaar voor de pensioengerechtigde leeftijd hun bevoegdheid moeten verlengen.
- Wij adviseren om te komen tot een alternatief CBR mogelijk in de vorm van RDW om de marktwerking te stimuleren en de consument een keuze mogelijkheid te bieden en dat voor beide een onafhankelijk adviesorgaan de controle op functioneren beoordeelt.
- Wij pleiten voor een getrapt rijbewijssysteem voor de rijbewijsleerling en een vervolgsysteem voor de rijbewijsbezitter.