Peter van Neck neemt op 26 januari afscheid als voorzitter van de VRB.
Peter van Neck neemt op 26 januari afscheid als voorzitter van de VRB.

Controles werken preventief

Begin 2017 is de pilot, om de controles op de WRM-bevoegdheid op te voeren tot 100 procent, van start gegaan op een aantal locaties, te weten: Rijswijk, Winschoten, Groningen, Emmen, Assen en Hoogeveen.
Uit de evaluatie van de pilot blijkt dat de controles preventief werken. Het CBR wil de WRM pas controle landelijk uitrollen in het 1e kwartaal van 2018. Hier gaat een communicatie traject aan vooraf, waarin betrokken partijen worden geïnformeerd over de aanleiding en achtergrond en uitkomsten van de werkwijze. Een logisch gevolg van deze maatregel is om dit ook toe te passen bij CCV.

Voorzitterswissel bij algemene
ledenvergadering op 26 januari

De VRB houdt vrijdag 26 januari de ledenvergadering die voor de pauze alleen toegankelijk is voor leden van de vereniging en genodigden. De vergadering vindt plaats in Huis Het Bosch, Nieuwe Rijksweg 6, Lexmond en begint om 15 uur met de ontvangst. Om 15.30 uur begint de vergadering, waarna als tweede agendapunt (rond 16.45 uur) een presentatie plaatsvindt door de directieleden van het CBR Petra Delsing en René Verstraeten. Zij gaan in op een aantal actuele kwesties in de rijscholenbranche die een rechtstreeks verband hebben met het CBR.

Mutaties in bestuur
Om 17.30 uur wordt stilgestaan bij een aantal mutaties in het bestuur, waarbij voorzitter Peter van Neck de voorzittershamer overdraagt aan Eric Bakker. Van Neck zal een nieuwjaarsrede houden die tevens zijn afscheid als voorzitter markeert (hij blijft wel actief in het bestuur).

Openbaar gedeelte
Om 18.00 uur begint een openbaar gedeelte met een receptie ter gelegenheid van de wisseling van de voorzitter en aansluitend is er een gezellig samenzijn. Om 20.00 uur zit de ledenvergadering erop.