Opleiders staan nog aan de kant

Vooralsnog staan de opleiders aan de kant. De brancheorganisaties van opleiders VVB en LBVI hebben al heel wat keren rond de tafel gezeten met de brancheorganisaties en ze hopen nog steeds dat er één document komt waar ook zij hun fiat aan kunnen geven, maar daar is het nog niet van gekomen.
"Onze insteek is nog steeds om met alle partijen met een gezamenlijk stuk te komen", laat Wilbert van Beersum, vicevoorzitter van de LBVI desgevraagd weten. Tussen de opleiders en de brancheorganisaties bestaat verschil van inzicht over de rol van de opleiders in het WRM-traject. Over welke verschillen er zijn laat niemand zich verder uit (de rijen blijven gesloten), maar blijkbaar zijn ze zo diepgeworteld dat het nog niet gekomen is van een eensluidende opvatting. Hierbij speelt ook mee dat de VVB en LBVI ook overleggen met branchepartij LBKR. De opleiders vinden dat ze met iedereen moeten kunnen praten, maar bij de brancheorganisaties BOVAG, VRB en FAM valt dit niet goed.

Drie documenten
Als de brancheorganisaties en opleiders er niet uit komen, bestaat de kans dat er drie adviezen naar de Tweede Kamer gaan. Allereerst is dat het Aanbevelingendocument van de branchepartijen, ten tweede komt het CBR een dezer dagen met een eigen document dat is opgesteld naar aanleiding van een bijeenkomst in september met onder andere een aantal zogeheten stakeholders én er komt dan een document namens de opleiders en LBKR.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.