Afbeelding

VOG al jaren verplicht bij BOVAG-leden

Al sinds enkele jaren is de Verklaring Omtrent Gedrag een lidmaatschapseis van BOVAG. Van elke instructeur in dienst bij een BOVAG-rijschool moet een VOG kunnen worden overlegd. BOVAG heeft zich er al die tijd hard voor gemaakt dat deze verplichting voor álle Nederlandse instructeurs moet gelden.

Blij
De nieuwe minister Cora van Nieuwenhuizen heeft nu aangekondigd dat de VOG inderdaad verplicht gaat worden voor elke rijinstructeur. Dit was ook een van de punten die BOVAG samen met FAM en VRB in het veelbesproken aanbevelingendocument heeft genoemd. Voorzitter Frank Hoornenborg is dan ook erg blij met het besluit van de minister: "Het maakt de weg vrij voor verdere kwaliteitsverbetering in de branche. Wij scherpten twee jaar geleden al onze lidmaatschapseisen aan. Rijinstructeurs die geen VOG kunnen overleggen zijn bij ons niet welkom. Het is goed dat dit nu voor de hele branche gaat gelden." Totdat het daadwerkelijk zover is, zijn de BOVAG-leden vooralsnog de enige rijscholen waarbij zo'n verklaring verplicht is.

Voordelen lidmaatschap
Naast de verplichte Verklaring Omtrent Gedrag zijn er natuurlijk nog veel meer zaken waarmee de BOVAG-rijschool zich kan onderscheiden in de markt. Het BOVAG Garantiefonds Rijscholen is en blijft een uniek product dat de consument en zijn centen beschermt in geval van een onverhoopt faillissement van de aangesloten rijschool. Elk lid wordt bovendien periodiek gecontroleerd op kredietwaardigheid en BOVAG verzorgt in samenwerking met consumentenorganisaties ANWB en Consumentenbond geloofwaardige algemene voorwaarden voor de leden. In combinatie met kosteloze bemiddeling, de onafhankelijke geschillencommissie in Den Haag en een ijzersterk merk blijft het BOVAG-lidmaatschap van grote waarde richting de consument. Doe er dus uw voordeel mee!