Dit bepaalt het contract met NXXT

Het contract dat NXXT heeft met haar franchisenemers is vrij eenzijdig. Er zijn zes regels waar NXXT zich aan dient te houden terwijl de franchisenemer zich aan achttien regels moet houden.

Hieronder staan de belangrijkste regels waar NXXT en waar de franchisenemers zich aan verbinden. Goed te weten: de tekst is niet in alle gevallen letterlijk de tekst zoals die in het contract staat maar is een leesbare samenvatting en een klein aantal regels is vanwege de irrelevantie voor dit artikel niet benoemd:

NXXT verbindt zich om:
- Reclame- en promotieactiviteiten te verrichten onder de handelsnaam NXXT.
- Franchisenemers mogen zelf reclame- en promotieactiviteiten verrichten, mits deze aansluiten op de collectieve reclame door NXXT.
- Franchisenemer krijgt een volle lesagenda, waaronder wordt verstaan 15 leerlingen.
- Franchisenemers mogen gebruikmaken van de naam en alle bijbehorende logo's en dergelijke van NXXT zolang die bijdragen aan de groei en ontwikkeling van NXXT.

De franchisenemer verbindt zich om:
- Tijdig en volledig via automatische incasso de wekelijkse franchisefee van 216,55 te betalen. Deze vergoeding wordt elk jaar geïndexeerd met en maximum van 5 procent.
- De handelsnaam en alle andere eisen die worden gesteld aan het logo en dergelijke te gebruiken.
- Gebruik te maken van het administratiepakket dat NXXT beschikbaar stelt.
- Instructiekaarten met de vorderingen van de leerlingen bij te houden ten behoeve van de administratie van NXXT.
- Bij verhindering onder vermelding van reden te zorgen voor vervanging, waarna NXXT deze vervanging dient goed te keuren.
- Alle instructies van NXT met betrekking tot bedrijfsbeheer, inrichting en presentatie, de bepaling van de aan te bieden diensten, de reclame en verkoopbevordering, de prijspolitiek en de administratie en het personeelsbeleid te volgen.
- Over te gaan tot afname en aanschaf van alle door NXXT aangegeven producten of diensten, waaronder de lesauto voorzien van belettering, drukwerk, verzekeringen, boekhoudsoftware, lesmateriaal en -middelen, theorieboeken vakopleiding en trainingen en promotiemateriaal.
- Na te laten zich negatief uit te laten over NXXT op straffe van een direct opeisbare boete van 5.000 euro per gebeurtenis en 1.000 euro voor elke dag dat deze voortduurt.
- Na beëindiging van het contract het franchisesysteem van NXXT niet te ondermijnen op straffe van een direct opeisbare boete van 5.000 euro per overtreding en 2.500 euro voor iedere dag dat de overtreding voortduurt.
- Na beëindiging van het contract zijn leerlingen over te dragen aan NXXT, zodat die bij een andere NXXT-ondernemer kunnen worden ondergebracht.

Voor de goede orde: wij hebben de hand gelegd op een franchisecontract van NXXT, maar we weten niet uit welk jaar dit is. Dit is belangrijk, omdat volgens een van de franchisenemers met wie wij spraken NXXT het contract regelmatig aanpast.