Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Schouwing lidmaatschapseisen

BOVAG-leden die vorig jaar (nog) niet voldeden aan de lidmaatschapseisen van de afdeling Rijscholen, zijn onlangs opnieuw geschouwd door het externe bureau W&D Consultants. Bij deze tweede schouwing werd nogmaals een kredietwaardigheidscheck gedaan door Graydon, is gekeken naar slagingspercentages en werd gecontroleerd of de Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG) zijn ingediend. Rijscholen die aan alle voorwaarden voldoen, ontvingen een brief met daarin de schouwingsresultaten. Met rijscholen die nog niet (kunnen) voldoen aan de lidmaatschapseisen zal BOVAG het gesprek aangaan om te bekijken of er aanleiding en/of een mogelijkheid is om toch lid te blijven.


BOVAG-breed garantiefonds
is in de maak

BOVAG werkt aan een overstijgend garantiefonds op basis van het BGF, zoals dat eerder al voor de afdeling Rijscholen is ontwikkeld. Dat fonds moet de mogelijke schade voor consumenten dekken bij een onverhoopt faillissement van BOVAG-bedrijven, dus niet alleen rijscholen. De keuze om het BGF te verbreden is ingegeven door het grote onderscheidende vermogen dat zo'n fonds BOVAG-ondernemers geeft in de markt. Dat betekent echter wel dat er de nodige tijd in de voorbereiding gestoken moet worden door BOVAG en Bovemij. Vandaar dat er zeker tot juli 2018 niets verandert aan het huidige BGF Rijscholen. Niet aan de voorwaarden, niet aan de afdracht. Zodra er nieuws is over de noodzakelijke aanpassingen aan BGF, brengen we u op de hoogte.


13 procent meer nieuwe motorrijders

In de eerste drie kwartalen van 2017 hebben bijna 20.000 Nederlanders succesvol het praktijkexamen voor het motorrijbewijs afgelegd. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een analyse van CBR-cijfers door BOVAG en RAI Vereniging. Tot en met september dit jaar zijn tevens 2,5 procent meer nieuwe motorfietsen verkocht, vergeleken met een jaar eerder.