Afbeelding

Noodzaak van goed overleg brancheorganisaties en CCV

De wereld van transport en logistiek verandert erg snel en het kost veel moeite om bij te blijven en mee te bewegen. Samen met het CCV, BOVAG en VRV proberen wij in diverse overlegstructuren de nascholing, praktijkexamens en toetsen aan te laten sluiten bij hetgeen de markt vraagt. Wij zien dat het CCV enorm haar best doet te veranderen en met vakkundige medewerkers altijd openstaat voor vernieuwing.
Op dit moment wordt er nagedacht over het vormgeven van nieuwe praktische toetsen en wordt bekeken hoe het praktijkonderdeel in de theorie nascholing code 95 anders kan worden ingericht. Naar de toekomst toe zullen we na moeten denken over nieuwe voertuigeisen CDE en vernieuwing van de theorie-examens, maar op korte termijn kunnen we bijvoorbeeld ook al iets doen met gestuurde assen…

Professionaliteit
Op dit moment is de professionaliteit rondom de code 95-trainingen een absoluut speerpunt. Er moet meer gecontroleerd worden, er dienen sancties uitgedeeld te worden om het negatieve imago rondom deze trainingen een halt te kunnen toeroepen. Wij zullen de komende tijd hard strijden voor een officiële bevoegdheid voor alle trainers die zich bezighouden met code 95. Professionaliteit dient gewaarborgd te worden door zowel de organisatie alsook de uitvoering te controleren.

Bundelen
Onze opdracht is om de input van de opleiders te bundelen in een overleg van BOVAG, FAM en VRB zodat we gezamenlijk richting de overlegstructuren van het CCV en ministerie kunnen stappen. We moeten concreet zijn in onze aanbevelingen en meedenken om andere deskundigen te kunnen overtuigen van onze ideeën. Hierbij een oproep aan alle opleiders binnen BOVAG, FAM en VRB om mee te denken aan vernieuwing en dit kenbaar te maken aan de werkgroepleden van de branchevereniging waarbij je aangesloten bent.

Roy Fleuren,
FAM werkgroep CCV