Afbeelding
Foto:

We houden de vaart erin

Ook dit jaar weer heeft VRB samen met de andere collegae-brancheverenigingen de vakantieperiode gebruikt om de vaart erin te houden om de professionalisering handen en voeten te geven.
Diverse overleggen in kleiner en groter verband, met internen en externen, hebben plaatsgevonden om zaken die nog verdieping vroegen precies in kaart te brengen. Het heeft er alle schijn van dat eindelijk iedereen binnen de keten beseft dat het vijf voor twaalf is willen we de aansluiting niet missen in de aanloop naar een wetswijziging WRM. En ook dat we samen strijden met maar één doel: een werkzame en doelmatige werkomgeving voor iedere instructeur die zich met de juiste bedoelingen en intenties inzet om van het opleiden van leerlingen naar veilige en verantwoorde weggebruikers zijn of haar levensmotto te maken.

En dat er dan mensen zijn die erg zenuwachtig worden omdat aan verkeerde verdienmodellen een einde komt, dan is dat maar zo. Het zal de branche een beter aanzien geven als er een einde komt aan praktijken waar de onwetende aspirant-bestuurder door de sluwheid van de bedenker ervan op een oneigenlijke manier geld afhandig wordt gemaakt.

We juichen het toe dat het startdocument waar vorig jaar eerst een bulk van kritiek over werd gespuid nu eindelijk omarmd wordt. Had men dit vorig jaar gedaan dan hadden we ons een heleboel extra werk en hoofdbrekens kunnen besparen. En waren al die commotie en negatieve berichten in de pers en op sociale media niet aan de orde geweest. Misschien was het wijzigingsvoorstel dan al richting Tweede Kamer geweest en had de invoering eerder kunnen plaatsvinden. Maar zoals vaak het geval is, komen emotie en ratio niet altijd op hetzelfde moment.