Afbeelding

BOVAG-rijscholen bieden unieke campertraining

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) en 19 BOVAG-rijscholen verzorgen momenteel bij wijze van proef rijvaardigheidstrainingen voor camperbezitters met als doel de verkeersveiligheid te verhogen en de schadelast te verminderen.

De NKC heeft 43.000 kampeerautobezitters als lid en is daarmee de grootste van Europa. De leden kunnen een speciaal ontwikkelde training bij de BOVAG-rijscholen volgen, inclusief instructie over onder andere inparkeren, manoeuvreren, belading en draaicirkel. Na afloop krijgen de deelnemers een certificaat dat goed is voor korting op de verzekeringspremie van de camper. Als de proeffase een vervolg krijgt, worden alle BOVAG-rijscholen benaderd om mee te doen.


Praat mee

Het CBR zoekt voor vijf klankbordgroepen BOVAG-rijschoolhouders die willen meepraten en feedback geven over de examens en hoe deze aansluiten op wettelijke eisen, praktijk en doelgroep. De vijf klankbordgroepen zijn ADR (gevaarlijke stoffen) en Veiligheidsadviseur, CDE en LZV (Lange Zware Voertuigen), Vakbekwaamheid en Veiligheidscertificaat Heftruck, Nascholing en Taxi. Meer info of aanmelden? Mail naar rijscholen@bovag.nl.