Afbeelding

1 op de 3 appt in verkeer

Eén derde van de Nederlandse verkeersdeelnemers gebruikt zijn smartphone soms niet-handsfree, zo toont onderzoek van Samsung aan. Voor Samsung is dit reden een app uit te brengen die automobilisten en fietsers helpt hun aandacht op de weg te houden. De zogeheten In-Traffic Reply App verstuurt automatisch reacties bij oproepen en berichten in het verkeer. Deze app komt in mei ter beschikking.
Vooral appen in het verkeer is populair (31 procent doet dit regelmatig). Bijna een kwart van de automobilisten (23,6 procent) en ruim een derde van de fietsers (34,4 procent) belt wel eens niet-handsfree onderweg, terwijl sociale media weleens worden bekeken door 13,6 procent van de automobilisten en 13,4 procent van de fietsers.
Sociale druk is de hoofdreden om in het verkeer de smartphone te pakken. 39,2 procent van de automobilisten en fietsers voelt druk om te laten weten waar zij zijn of hoe laat zij ergens aankomen. 29,9 procent voelt zich verplicht oproepen en berichten direct te beantwoorden.