Afbeelding
Foto:

De VerkeersAcademie is verreweg grootste opleider in ons land

Voor het geval iemand daaraan twijfelde: De VerkeersAcademie is verreweg de grootste aanbieder van WRM-opleidingen in ons land. Het marktaandeel is maar liefst 44 procent, waarmee het de nummer 2 FIRSTT, dat bijna 17 procent marktaandeel heeft, op ruime achterstand zet.

Hierebij dient ook nog te worden aangetekend dat FIRSTT is gekoppeld aan de franchiseketen NXXT. De stevige koppositie als onafhankelijk opleider wordt daarmee voor De VerkeersAcademie alleen nog maar groter. Dit blijkt uit gegevens van IBKI.

Slagingspercentages
Kijken we naar de slagingspercentages van de opleiders dan zien we dat Jongepier Verkeersopleidingen Nederland hiermee het hoogst scoort, gevolgd door de Veldhovense Rij-instructeurs Opleiding en op de derde plaats De VerkeersAcademie. Toch is dit enigszins appels met peren vergelijken, want het is makkelijker om een hoog slagingspercentage te halen met een kleiner aantal afgeleverde WRM-instructeurs dan met een groot aantal. Hoewel? Ayat Verkeersopleidingen heeft een uiterst klein marktaandeel, maar heeft ook nog eens een laag slagingspercentage.

Afbeelding
Afbeelding