Sophia en Eric Bakker runnen een succesvolle rijschool in Vlijmen.
Sophia en Eric Bakker runnen een succesvolle rijschool in Vlijmen. Foto: Hans Peijs

Nieuwe vicevoorzitter Eric Bakker voelt zich thuis bij VRB

Tijdens de algemene ledenvergadering van VRB in Beneden-Leeuwen werden Yvette Schelle de Wit en Eric Bakker in het bestuur gekozen. Yvette is algemeen bestuurslid en Eric is vicevoorzitter. In deze editie stelt Eric zich voor, in de volgende editie doet Yvette dat.

Eric Bakker (52) is wat je genoemd gepokt en gemazeld in de rijscholenbranche, want hij werkt al ruim 25 jaar (sinds 1991) in de sector. Zoals veel rijscholen is hij met één auto gestart in het Brabantse dorpje Herpt en, inmiddels verhuisd naar het naburige Vlijmen (daarover zegt hij: "We wilden ons vestigen op een zichtlocatie en we wilden de rijschool niet meer aan huis hebben"), bestiert hij nu Verkeersschool Bakker met meerdere personenauto's (inclusief een automaat), bromfietsen, motoren, een aanhangwagen en een rijsimulator. Hij doet dit allemaal niet alleen. Zijn vrouw Sophia is zijn steun en toeverlaat en zijn 24-jarige zoon Bas is inmiddels tot het bedrijf toegetreden. Ook heeft hij een dochter Fieke van 21.

VRB
Twee jaar geleden werd Eric Bakker lid van de VRB en hij viel meteen op door zijn betrokkenheid en kennis van zaken. Bovendien had hij bestuurlijke ervaring van Meningitis Stichting en een Zeskamp-bestuur. Wat je noemt iemand die de VRB wel kan gebruiken en een jaar later al werd hij voorzichtig gepolst of bestuurslid van de VRB wat voor hem zou zijn. "Ik heb enkele maanden een kijkje in de keuken van de VRB mogen nemen en kwam snel tot de conclusie dat het bestuur bestaat uit een betrokken groep personen met verstand van zaken die erg actief zijn in en voor de branche."

Gezellig
Bovendien viel hem als rechtgeaarde Brabander de gezelligheid op. "Dat de onderlinge verhoudingen vriendschappelijk en gezellig zijn, spreekt mij als Brabander aan en mede om die reden en omdat ik gesteund ben door de achterban, ben ik de uitdaging aangegaan. Wat mijn ambitie is? Ik hoop dat we samen een aantal zaken in de rijscholensector een positieve wending kunnen geven. Daar zal ik mijn schouders onder zetten."