Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Nieuwjaarsreceptie in teken van samenwerking

FAM hield op 12 januari haar drukbezochte nieuwjaarsreceptie. Veel mensen gaven gehoor aan de uitnodiging waardoor het een gezellige drukte was en ook vertegenwoordigers van CBR, IBKI en collega-brancheverenigingen waren aanwezig. Het was een mooie gelegenheid om eens informeel met elkaar van gedachten te wisselen, waar dan ook veel gebruik van gemaakt werd.

In de nieuwjaarsspeech van voorzitter Ruud Rutten werd vooral de samenwerking tussen alle leden genoemd, waarbij hij nog even aan het bezoek aan alle FAM-leden door het bestuur van de FAM memoreerde. Tijdens deze bezoeken kwam telkens de prettige samenwerking tussen de leden als speerpunt naar voren. Maar ook de samenwerking met BOVAG en VRB wordt als prettig en onderhoudend ervaren. Zonder deze samenwerking had het Startdocument er nooit gekomen.Ook de samenwerking met de stakeholders CBR en IBKI is afgelopen jaar goed en prettig verlopen en de FAM hoopt (en rekent erop) dat deze samenwerking het komende jaar voortgezet zal worden.

Meer zichtbaar
De FAM wil in het komende jaar weer overal aanwezig zijn en zichzelf steeds zichtbaarder maken voor collega's en de consument. De werkgroepen worden uitgebreid en zullen nog meer van zich laten horen. Verder was 2016 het jaar waarin in Den Haag eindelijk naar de branche werd geluisterd. De FAM hoopt dat er in de komende tijd stappen gemaakt gaan worden naar een gezonde rijschoolbranche.
Na de speech stond er een heerlijk dinerbuffet klaar met Hollandse stamppotten, tijdens welke de informele gesprekken werden voortgezet. Al met al was het een prima opstap naar een druk jaar waarin de FAM zich nadrukkelijk zal doen gelden.


De FAM voor mij in 99 woorden

Het was rond 2010 dat er een mogelijkheid was om FAM-lid te worden. Vooral Berend wilde dit graag. Ik had geen idee waarom. Maar daar ben ik inmiddels wel achter. Het heeft namelijk heel veel meerwaarde om FAM-lid te zijn.
De vele trainingen die ik inmiddels heb gevolgd en het delen van successen met collega-verkeersscholen is fijn en wij doen hier ons voordeel mee. En door actief in o.a. klankbordgroepen te zitten (met name Berend), blijven we goed op de hoogte. En elke keer is het een feestje om naar een bijeenkomst van de FAM te gaan.

Petra Knol-van der Meulen,
Verkeersschool Berend Knol BV