Loopt de minister voor de muziek uit/

Aan het begin van een nieuw kalenderjaar maak je enerzijds de balans op van hetgeen er in 2016 de revue passeerde, maar heb je ook al een bepaalde visie met de vereniging voor ogen. Ondersteuning geven aan de leden die samen met de VRB professionalisering na streven. Die weer trots willen zijn op hun vak.
Ik las op de app NIEUWE WETTEN van de overheid onder de kop Administratie de aankondiging dat ingangsdatum van de verlaging van de minimale leeftijd voor het rijexamen van 18 naar 17 jaar naar verwachting per 1 november 2018 ingaat. Dit is natuurlijk afhankelijk van de goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging AMvB of ministeriële regeling etc etc.
Maar iets verder staat onder de kop Bedrijf iets zeer opmerkelijks namelijk: Beroepseisen rijinstructeurs worden aangepast', met als verwachte datum 1 januari 2018. Is dit weer niet een beetje voor de muziek uitlopen?
De minister heeft afgelopen november aangekondigd dat het gewijzigde wijzigingsvoorstel niet voor het voorjaar ter tafel zou komen omdat zij alle ingebrachte eisen en voorstellen momenteel aan het afstemmen is op juridisch vlak dan wel op uitvoerbaarheid. En omdat dan de verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden worden, verwacht ik niet dat deze minister dit nog gaat afhandelen.
En als je dan uit ervaring weet dat men dan vervolgens weer minimaal een jaar nodig heeft om dit door de verschillende Kamers te loodsen, zie ik dit weer niet gebeuren.
Maar we gaan het zien, want hoop verloren alles verloren. Wij stomen in ieder geval verder op de ingezette koers, het startdocument heeft immers gezorgd voor een doorbraak.
Hopelijk kunnen we volgend jaar om deze tijd melden dat we na diverse tropenjaren de zoete vruchten kunnen gaan plukken omdat we de branche weer positief op de kaart hebben gezet.

Peter van Neck,
voorzitter VRB