WRM Masterclass bij Jongepier

Jongepier Verkeersopleidingen Nederland heeft onlangs de nieuwe cursus 'WRM Masterclass Module' geïntroduceerd. Met deze nieuwe cursus, die bestaat uit zes avonden, wil Jongepier een positieve draai geven aan de roep om beter opgeleide rijinstructeurs, zoals onder andere is aangegeven in het Startdocument.

Het Startdocument is de kapstok waar de nieuwe opleiding aan is opgehangen. In dit document, dat is opgesteld door de brancheorganisaties BOVAG Rijscholen, FAM en VRB, staan aanbevelingen voor de Tweede Kamer om de branche te verbeteren. Een van de voorstellen is dat rijinstructeurs beter moeten worden opgeleid. De WRM Masterclass voorziet hierin. "Er wordt door een aantal mensen geschopt tegen het verhaal van de brancheverenigingen. Wij willen er juist een positieve draai aan geven", licht Simon Jongepier toe.

Onderdelen
Tijdens de WRM Masterclass leren rijinstructeurs over planning, ze krijgen computervaardigheden mee en leren om te gaan met TOP Internet, het reserveringssysteem van het CBR. Ook worden ze bijgepraat over de doelgroep en marktontwikkelingen van dit moment. Andere onderdelen zijn klantcontact, sociale vaardigheden, het geven van presentaties, nieuwe wet- en regelgeving, boekhouding, het maken van offertes en facturen en het gebruik van social media. Ook krijgen de cursisten tips over het gebruik van social media. Verder komen er praktijksituaties aan bod zoals de stuur- en remingreep.