BOVAG Garantiefonds opnieuw onder de loep

Het bestuur van BOVAG Rijscholen heeft in overleg met het bestuur van de stichting BOVAG Garantiefonds Rijscholen (BGF) en Bovemij besloten om de voorgenomen vernieuwingen voor het BGF per 1 januari 2017 nogmaals onder de loep te nemen.

De komende periode blijft alles dan ook nog bij het oude voor wat betreft de afdracht aan en de spelregels van het BGF. Het bestuur van BOVAG Rijscholen heeft de signalen van diverse leden over onder andere de hoogte van de afdracht, de toepasbaarheid op de diverse soorten opleidingen en uitzonderingsmogelijkheden ter harte genomen en besloten extra tijd te nemen voor de noodzakelijke vernieuwing van het fonds. Dit uiteraard na overleg met de stichting BGF en Bovemij, die het bestuur daarvoor ook de ruimte hebben geboden.

Marketinginstrument
Het bestuur van BOVAG Rijscholen is en blijft ervan overtuigd dat het BGF een dijk van een marketinginstrument is voor BOVAG-rijscholen in een branche met een relatief slechte naam. Dientengevolge heerst onder leerlingen en hun ouders immers veel onzekerheid. Voorzitter Frank Hoornenborg: "We gaan de materie nog eens goed van alle kanten bekijken én bespreken met zo veel mogelijk leden van BOVAG Rijscholen. We besteden daarbij speciale aandacht aan consumenten, ondernemers, de praktijk van alledag, de reikwijdte, de betaalbaarheid en de toekomstbestendigheid van BGF." Concreet betekent dit dat er per 1 januari 2017 geen wijzigingen doorgevoerd worden en dat de afdracht aan het BGF voorlopig op 75 cent per eerste examen blijft staan. Rijscholen die al geanticipeerd hebben op de voorgenomen afdrachtwijziging kunnen zelf beslissen of zij de wijzigingen zelfstandig doorvoeren. De te innen premie is in dat geval aan BTW onderhevig.


Miljoenen mensen zien
BOVAG-campagne

Op Facebook en allerlei andere websites, maar ook op reclameborden in steden was de afgelopen tijd de campagne 'Kies een BOVAG-rijschooL' volop te zien. De berichten op Facebook kwamen bij honderdduizenden mensen onder de aandacht en voor miljoenen passanten sprong de buitenreclame in het oog. Tegelijkertijd voerde BOVAG overkoepelend campagne en daar waren indrukwekkende cijfers op van toepassing: de uitingen op 30 masten langs snelwegen werden bij elkaar opgeteld door 42 miljoen passanten gezien en de zogenaamde abri's in stedelijke gebieden door 6,2 miljoen mensen. Zij werden gemiddeld meer dan 9 keer met de uitingen geconfronteerd. Door eerdere reclamecampagnes is de naamsbekendheid van BOVAG onder het Nederlandse publiek tussen 2013 en 2016 gestegen tot 88 procent en herkent 66 procent het logo. Alle reden voor BOVAG-leden dus om zich duidelijk als zodanig kenbaar te maken aan het publiek.