Ledenvergadering=kennisdag

Op de Algemene Ledenvergadering die op 13 januari 2017 gepland staat, zal de VRB de leden een gevarieerd programma aanbieden. Uiteraard zullen verenigingsgerelateerde zaken aan de orde komen. Maar voor het eerst kunnen de leden zelf kiezen waar zij een gedeelte van de bijeenkomst invulling aan willen geven.
In een workshopsetting kunnen ze met elkaar brainstormen waar zij vinden dat de branche verbeterpunten nodig heeft. Het bestuur is momenteel druk bezig om dit vorm te geven. Kortom, het wordt een andere manier van vergaderstructuur. Laat u verrassen, maar noteer alvast de datum.


Wie durft de uitdaging aan?

Een vereniging heeft denkers en doeners nodig. En zoals overal: de beste stuurlui staan aan wal en weten altijd wel wat anderen, of nog beter: degenen die hun nek uitsteken, verkeerd doen. Maar een wezenlijke bijdrage leveren zit er meestal niet in.
Voelt u zich geprikkeld door bovenstaande opmerkingen en wilt u niet langer aan de zijkant staan? Neem dan vrijblijvend contact op met Peter van Neck en wie weet wat we over en weer voor elkaar kunnen betekenen.


Doe dit nooit

Er circuleren verzoekjes binnen de branche om je TOP-account tegen betaling beschikbaar te stellen. Een reden die opgevoerd wordt is dat iemand geen praktijklessen meer wil geven, maar zich gaat toeleggen op het verzorgen van theorieopleidingen.
Op het reserveren op naam van een theorieafspraak zijn geen beperkingen qua aantallen. Alleen als je zonder naam wilt reserveren mag je maximaal 50 plekken inkopen per categorie. In de praktijk komt dit neer op op 150 plekken als je alle categorieën A-B-AM verzorgt. Dus dat is een ruime buffer.
Wanneer je je gegevens aan een derde beschikbaar stelt, handel je in strijd met de inschrijfvoorwaarden van het CBR. Maar daarnaast loop je een gigantisch risico wanneer deze derde partij niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoet en je rekening-courant bij het CBR plundert!
Een gewaarschuwd mens telt voor twee.