De FAM-familie kiest voor het symposium het ruime sop.
De FAM-familie kiest voor het symposium het ruime sop. Foto: Hans Peijs

FAM gaat naar Newcastle

In november gaat de FAM alweer voor de derde keer op rij voor het jaarlijkse symposium naar het buitenland. Nadat we vorige jaren in de keuken hebben mogen kijken van onze Duitse en Belgische collega, gaan we nu naar Engeland.

Dat deze symposia een succes zijn mag duidelijk zijn uit het aantal aanmeldingen van FAM'ers dat ieder jaar groeit. In de keuken kijken en vergelijken en ideeën opdoen en samen sparren met een heerlijke borrel over waar het nu beter of slechter geregeld is: deze inhoud spreekt aan.

Ideeën opdoen is overigens altijd tweeledig. Wat kan er anders en beter in Nederland, maar ook: wat kan ik mee naar huis nemen voor mijn eigen bedrijf? "Het zal niemand verbazen dat dit uitstapje ook gebruikt wordt om de onderlinge contacten en banden nog eens flink aan te trekken en te versterken", stelt voorzitter Ruud Rutten. "Ik geniet ieder jaar weer van alle streekproducten waar onderweg al op getrakteerd wordt door de leden. Vervolgens wordt er na het serieuze deel ook nog goed gegeten en geborreld."

"Dit jaar checken wij in op 16 november in in IJmuiden. Om 16.30 uur vertrekt onze boot naar Newcastle, waar we de volgende ochtend arriveren en onder andere een programma hebben met plaatselijke collega's. Uiteraard is er ook vrije tijd om rustig Newcastle te verkennen en op vrijdag 18 november staan we weer in IJmuiden. Ik weet nu al dat het een onvergetelijke reis wordt, met veel plezier en natuurlijk veel opgedane kennis."