Rijlesfinanciering exclusief voor BOVAG

Santander Consumer Finance presenteerde op het BOVAG Jaarcongres een financieringsproduct voor lespakketten, exclusief te gebruiken door BOVAG-rijscholen. Vanaf oktober kunnen de leden aan de slag met 'Drive Smart'.

Directeur Peter Hessels van Santander presenteerde op 12 september in Soesterberg alle details van Drive Smart, waarmee kandidaten een rijlespakket van 250 tot 2.000 euro in 24 maandelijkse termijnen kunnen betalen. Middels een app kan via de BOVAG-rijschool een aanvraag worden gedaan en Santander beoordeelt deze binnen enkele minuten. Met de app kunnen tevens foto's van de identiteitsdocumenten en bankpas worden meegezonden, zodat Santander vliegensvlug de kredietaanvraag kan beoordelen. De foto's of kopieën worden in het kader van de privacy uiteraard niet op de tablet of telefoon opgeslagen.

Directe betaling aan rijschool
De BOVAG-rijschool krijgt het volledige bedrag van het lespakket in een keer rechtstreeks van Santander Consumer Finance overgeboekt en de leerling of zijn/haar ouders gaan de financieringsovereenkomst aan met Santander. De maandbedragen worden automatisch geïncasseerd bij de leerling door Santander en voorafgaand vindt er logischerwijs een toetsing plaats bij BKR in Tiel, waar deze lening dan ook wordt gemeld. Het is tevens mogelijk om tussentijds boetevrij af te lossen en tijdens het jaarcongres lichtte Santander-directeur Hessels toe dat de lening ook kan worden stopgezet, zodra een leerling bijvoorbeeld elders in het land gaat studeren of überhaupt wil stoppen met de rijlessen. Aanvragers moeten minimaal 18 jaar zijn en een vaste (bij)baan hebben. In alle andere gevallen dienen de ouders of verzorgers het krediet aan te vragen. Het rentepercentage (inclusief kosten) is 13,9.

Aan de slag
Als BOVAG-rijschool treedt u in dit proces op als zogenaamde 'vrijgestelde bemiddelaar' en geeft u geen financieel advies. Wilt u aan de slag met de financiering van Drive Smart? Neem dan contact op met Marcel de Lange van Santander Consumer Finance: 030-6388761 of marcel.delangen@santander.nl.


Rijschool gecheckt, instructeurs gecheckt, lesgeld verzekerd

De campagne 'Kies een BOVAG-rijschool' is inmiddels in volle gang en daarin wordt aandacht besteed aan drie belangrijke pluspunten van BOVAG-leden die door geen enkele andere organisatie kunnen worden gegarandeerd. Alle BOVAG-rijscholen zijn namelijk gecontroleerd op de juiste papieren, inschrijvingen, verzekeringen en op kredietwaardigheid. Daarnaast zijn alle instructeurs gecheckt middels de verplichte Verklaring Omtrent Gedrag en ten derde dat het lesgeld is verzekerd via het garantiefonds BGF. Online krijgen (ouders van) potentiële leerlingen deze boodschappen heel gericht voorgeschoteld, op billboards in het straatbeeld is de campagne zichtbaar en daarnaast heeft Ford Nederland een Mondeo beschikbaar gesteld die geheel bestickerd als rijdende reclame Nederland doorkruist.