Afbeelding

Aanpassen gegevens CBR

Sinds het vervallen van de slagingspercentages van de categorie Automaat is het op www.rijschoolgegevens.nl niet meer te zien of een rijschool ook automaat aanbiedt. Dit kun je als rijschool zelf aangeven met behulp van de inloggegevens van het CBR.


Eigen Verklaring en aanvragen rijexamen

Het is voor heel veel leden niet duidelijk welke regels gevolgd moeten worden wanneer een leerling een medisch traject heeft doorlopen. Het CBR werkt er in overleg met de branche aan om hierover voor zowel de leerlingen als de rijscholen helder te communiceren.
In het kort kun je als stelregel hanteren: als een leerling na het indienen van een Eigen Verklaring wordt opgeroepen om een rijtest te doen dan moet je voor deze leerling altijd een AA-examen aanvragen. Uiteraard aangepast aan het advies dat de DPR gegeven heeft.


Algemene Jaarleden Vergadering

Voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van de VRB wordt de ALV niet meer gehouden midden in het verenigingsjaar. Omdat we moesten voldoen aan de eisen die het CBR heeft gesteld om aan te zitten tijdens het Branche Voorzitters Overleg is de eerste ALV midden in het jaar gehouden. Dat hebben we ieder jaar met een maand opgerekt. En daarom vindt de eerstvolgende ALV plaats op: Vrijdag 13 januari 2017 18.00 tot 20.00 uur. Noteer deze datum alvast in je agenda. Nadere informatie volgt.