Ongekend veel reacties VAR

Er waren ongekend veel reacties op de nieuwsbrief over de VAR-Modelovereenkomsten. Nog nooit eerder hebben leden zo massaal gereageerd om de diverse constructies die gebruikt werden en worden onder onze aandacht te brengen.

Nou snappen we ook waarom de belastingdienst tot het besluit is gekomen dat de VAR op de schop moest. Veel regelingen waar men gebruik van maakt zijn in de ogen van de belastingdienst vanuit de optiek Loonbelasting eigenlijk dienstverbanden. Omdat het geen eenvoudige materie is, was er op 1 september samen met de drie brancheorganisaties en de belastingdienst een overleg om duidelijkheid te scheppen voor iedereen.


WRM: de branche is aan zet

De branche is aan zet. We zijn door de politiek en het ministerie van I&M uitgedaagd om aan te geven waar - in de ogen van de mensen die uit de dagelijkse praktijk komen - de verbeterslagen liggen als het gaat om rijinstructie. Men is door het steeds maar weer alert reageren op alle wijzigingsvoorstellen WRM er toch van overtuigd geraakt dat wat er voorlag geen echte verbeteringen zijn. Daarom hebben we de handschoen opgepakt, onze krachten gebundeld en tijdens de vakantieperiode stug doorgewerkt om de uitdaging aan te gaan. Met de input van onze leden en andere partners die het wel goed voor hebben met de branche hebben we dit gerealiseerd.


Tunnelveiligheid wordt
issue in Maastricht

Vanwege de opening van de Koning Willem Alexander tunnel in Maastricht is het van belang dat rijscholen in dit gebied goed voorbereid zijn op de veranderingen die hiermee gepaard gaan. Omdat dit uiteraard niet alleen belangrijk is voor de oproepplaatsen Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen, maar voor alle weggebruikers die richting Zuiden gaan, stemmen we met de A2-werkgroep af hoe we dit aan een zo breed mogelijke populatie rijschoolhouders kunnen bekendmaken. Met name het onderdeel Tunnelveiligheid is een hot issue.