FAM is spreekbuis complete opleider

Brancheorganisatie FAM barst van de ambitie en die ambitie is dé spreekbuis en belangenbehartiger worden van alle complete verkeersopleiders in Nederland. "Elke opleider die het totale pakket opleidingen aanbiedt, kan niet anders dan zich bij ons aansluiten", zegt voorzitter Ruud Rutten. Binnen FAM heeft elke opleidingscategorie een eigen werkgroep met specialisten van de opleiders.

Ieder zijn ding en er zijn heel veel goede opleiders die alleen B en hooguit A en AM aanbieden, zegt Rutten, maar dat is niet genoeg voor de complete opleiders. "Alle leden, en dat aantal groeit, voelen zich goed thuis bij de FAM en dat is omdat we allemaal dezelfde taal spreken, hetzelfde denken over ons vak én omdat we echte ondernemers zijn."

Korte lijnen
De kracht van de FAM is, zegt Rutten, korte onderlinge lijnen. "Samen kennis delen en bij elkaar in de keuken kijken, is en blijft een krachtig punt van de FAM. Maar FAM-leden waarderen het ook om een aantal keren per jaar met elkaar aan tafel te zitten. Ook de gerichte cursussen en trainingen die worden georganiseerd, worden gretig afgenomen."
Na de inspanning is er ook aandacht voor ontspanning. "Na de vergadering wordt er gezellig samen gegeten en gelachen en worden er uiteraard ook veel ervaringen uitgewisseld. Ook het jaarlijkse FAM-symposium wordt druk bezocht. Twee dagen samen optrekken en buiten het leerzame aspect vooral samen veel plezier hebben, maakt dit symposium al vele jaren onmisbaar binnen de FAM."
Alles bij elkaar heeft FAM de juiste spirit om wat te betekenen voor alle leden én de branche. "Wij zullen dan ook ons uiterste best doen om de FAM nog meer op de kaart te zetten voor de complete opleider."

De FAM zit hier bovenop:
- Contacten met het ministerie omtrent verbetering van de branche.
- FAM schuift altijd aan bij het Branche Voorzitter Overleg (BVO).
- In alle werkgroepen van de CBR is de FAM vertegenwoordigd, voor alle categorieën voor praktijk en theorie.
- De FAM is sterk vertegenwoordigd binnen het CCV-overleg. Ook bij de komende evaluatie Code 95 zal de FAM input leveren.
- En er zijn de contacten met onder andere CBR, IBKI, het ministerie van I&M en andere stakeholders.