Een drukke zomer

Het was en het is nog steeds een erg drukke zomer voor het FAM-bestuur. Druk en hectisch, maar wel erg leerzaam en vooral spannend.
Als je kijkt naar de agenda dan is de maand augustus en september gewoon volle bak met afspraken en vergaderingen. En geloof mij maar: dit is nog niet alles. Iedere dag komen er weer nieuwe uitnodigingen binnen.

De grootste uitdaging deze zomer was voor mij het opstellen van een startdocument voor verbetering van onze branche. Samen met VRB en BOVAG hebben wij ons uiterste best gedaan en hier veel tijd aan besteed. Maar het is het waard. Het mag tijd kosten om onze branche gezonder en professioneler te maken en we vertrouwen erop dat we hiermee een mooie start kunnen maken.
Verder heb ik als voorzitter bijzonder genoten van het 'Rondje Nederland' dat ik samen met Willem Weijers heb gemaakt. Hierbij bezochten we FAM-leden door het hele land. Het is altijd weer leuk om te zien en te horen hoe rijschoolhouders bezig zijn met hun beroep en passie. Ieder heeft zijn eigen visie, maar allemaal met hetzelfde doel. We hebben veel nieuwe ideeën opgedaan, maar vooral genoten van de input en bereidheid om actief mee te denken binnen het beleid van de FAM. Komende weken bezoeken wij de laatste leden en we zullen daarna een mooi verslag maken.

Uiteraard zijn er ook FAM-leden die alweer volop bezig zijn met bijvoorbeeld de evaluatie van Code 95, een alternatief voor de VAR-verklaring, de Lesautotestdag, enzovoort. Vervolgens beginnen in september de gebruikelijke afspraken met CBR, CCV, IBKI, I&M enzovoort weer. Het zijn, kortom, inspirerende tijden.