Start-Stop-systeem terecht bevraagd

In het artikel over het theorie examen wordt een symbool omschreven. Een A met daaromheen een halve cirkel.Gaat dit niet gewoon om het algemeen bekende symbool voor het Start-Stop-systeem? Ik denk dat heel veel collega's net als ik bij de omschrijving hier aan denken. Het is een symbool dat bij het theorie-examen terecht bevraagd kan worden.
In het artikel verkeersongevalanalyse 'Maatregel Beginnende Bestuurder' wordt uitleg gegeven over het beginnersrijbewijs. Hierbij wordt nog gesproken over drie punten. Dit is sinds 1 oktober 2014 (!) al twee punten. Alleen als je voor 1 oktober 2014 al een punt had, blijft het drie punten.

Janny Datema.
Datema-Rijopleidingen, Emmen


Misschien kunnen examinatoren nog iets leren van instructeurs

Het is niet zo'n heel gek om ervaren instructeurs in te zetten om het tekort aan examinatoren op te vangen (zie de column van voorzitter Frank hoornenborg elders in dit blad-red.). Dan kunnen de examinatoren nog iets leren van de ervaren instructeurs! Misschien gaan sommigen dan meer de grote lijnen zien. Vooral in Amsterdam wordt vaak alleen maar op foutjes gelet, zonder de grote lijnen van de rit te zien. En de opleiding in Amersfoort van nieuwe examinatoren schijnt moeizaam te verlopen! Zouden ze zelf nog wel voldoende kunnen rijden?
Ook meerijden met elkaar moet veel meer bevorderd worden. De ritten lopen qua moeilijkheid vaak heel ver uit elkaar! Dat kan toch niet in een plaats als Amsterdam!

Ruud Kraan,
Rijschool Hippe-Amstelveen.