Bij deze balie kunnen klanten zich inschrijven.
Bij deze balie kunnen klanten zich inschrijven. Foto: Hans Peijs

Is Amsterdamse Riders Society
de rijschool nieuwe stijl?

Out of the box denken, dat hoef je Moemen Elzohiri niet te leren. De eigenaar van Rijschool Amsterdam heeft zijn rijschool in Amsterdam-West ingrijpend verbouwd en zit nu in een ultra hip pand, met een ouderwets ogend kantoor, een shop met kleding van Harley-Davidson en kledingmerk Vanguard en zelfs een heuse barbier die elke zaterdag haren knipt en baarden scheert. En waarom ook eigenlijk niet? "In deze wereld zijn veel oude mannen en daarom verandert er zo weinig. Ik ben anders", zegt Moemen, voor zover we dat nog niet hadden gezien. Alle reden voor een afspraak in de hoofdstad.

Rijschool Amsterdam. Verkeersschool Amsterdam. Of, wat veel lekkerder bekt, The Riders Society? We vragen Moemen hoe we de rijschool nu eigenlijk moeten noemen, want de drie namen worden wisselend gebruikt en er valt geen touw aan vast te knopen. Rijschool Amsterdam bijvoorbeeld staat op de lesauto's en de aanhangwagen, Verkeersschool Amsterdam is de handelsnaam die op Rijschoolgegevens.nl staat en The Riders Society is het concept waaronder Looiedet Coffee & Toast, The barbershop Amsterdam, Rijschool Amsterdam (RSA) en Vintage bike stuff (de uitleg hierover staat hieronder) vallen. The bottom line is: het zal Moemen een zorg zijn. "Zolang ze ons maar weten te vinden en dat gebeurt."

Geen kleine jongen
Wat heet. RSA heeft jaarlijks tussen 150 en 200 B-examens met een gemiddeld slagingspercentage tussen de 66 en 70 procent (opgave CBR) en rond de 200 motor- en bromfietsexamens per jaar. Waarmee maar is gezegd dat dit bepaald geen kleine jongen is. Ter illustratie: Moemen geeft zelf auto- en (veel en veel liever trouwens) motorrijles en er zijn momenteel acht instructeurs in loondienst.

Nieuw leven
Samen met zijn broer startte Moemen in 2005 de rijschool, waarbij Taher les gaf en hij achter de schermen alles regelde. In 2011 – inmiddels heeft Moemen ook zijn WRM-bevoegdheid voor auto en motor binnen en in 2008 betrokken ze de drie panden naast elkaar - besloot zijn broer ermee te stoppen en toen zag Moemen zijn kans schoon om de boel nieuw leven in te blazen. "Niet dat het slecht ging, maar ik ben sterk in conceptueel denken en vond dat het anders kon. Dit was een goed moment."

Veel kan anders
Hiermee doelt hij niet alleen op het pand dat zich uitstrekt over drie units in Amsterdam-Slotermeer, op vijf minuten afstand van het CBR-examencentrum. Moemen, die werktuigbouwkunde heeft gestudeerd en de Kunstacademie ("Daar ligt mijn passie") heeft afgerond, vindt namelijk dat veel anders kan in de rijscholenbranche. Niemand hoeft het te doen zoals hij het doet, dat maakt hem helemaal niets uit en hij is nogal van leven en laten leven, maar het nest kon wel worden opgeschud.

Voorbeelden
Hij heeft wel wat voorbeelden van zaken die volgens hem anders kunnen. Zoals: als je je bij RSA aanmeldt als leerling krijg je direct te horen wanneer je examen doet. Moemen: "Net zoals bij een gewone school. Daar weet je ook bij het begin wanneer je examen doet. Dat zijn mensen zo gewend en zo hebben wij het hier ook geregeld. Het is ook logisch: als klant wil je weten waar je aan toe bent? We nemen meestal een intake af om in te schatten hoeveel lessen we denken dat je nodig hebt, die is trouwens niet verplicht, vervolgens krijg je je examendatum te horen en daar werken we vervolgens naar toe. En bevalt die datum niet, dan zoeken we een andere. Heel helder allemaal."

Lees verder op pagina 8

De buitenkant van Rijschool Amsterdam.
Moemen (rechts) en neef Sammy bij de door Moemen zelfgemaakte motor.
De kappershoek is alleen op zaterdag open. Hier stond niet zo lang geleden een hefbrug.
Het interieur ademt in alles de sfeer van een bikers café.