Afbeelding

Rijden met opengeklapte systeemhelm niet verboden

Vrijwel iedere instructeur doet het regelmatig: motorrijden met een opengeklapte systeemhelm (een helm met een opklapbaar deel). Maar sinds op een motorforum een bericht is geplaatst dat iemand hiervoor is bekeurd, is de geest uit de fles en wil iedereen weten of dat wel of niet mag. Verkeersknooppunt zocht het uit en concludeert: in de wet staat niet dat het niet mag.

In Artikel 60 in het RVV '90 staat alles over het dragen van helmen op de motor. Er staat: "De bestuurder en de passagiers van bromfietsen, brommobielen zonder gesloten carrosserie, motorfietsen en driewielige motorvoertuigen zonder gesloten carrosserie moeten een goed passende helm dragen, die door middel van een sluiting op deugdelijke wijze op het hoofd is bevestigd en die is voorzien van een goedkeuringsmerk als bedoeld in artikel 22, vierde lid, van de wet2." Als gevolg hiervan zijn er drie soorten helmen toegelaten: de open helm die slechts voor een deel of helemaal niet het gezicht beschermt en een gesloten helm met en zonder gezichtsbeschermende functie. Of een helm is toegelaten, staat op de goedkeuringssticker die in elke helm zit. Verder eist de wetgever dat een helm goed past en dat deze door middel van een sluiting op deugdelijke wijze op het hoofd is bevestigd. Hieruit volgt de volgende conclusie, stelt Verkeersknooppunt: "De verplichting om de helm te gebruiken op de manier zoals de fabrikant hem heeft laten keuren staat daar dus niet tussen. Zeggen dat de helm anders niet 'deugdelijk' wordt gebruikt, gaat niet op omdat dit hier alleen slaat op het gebruik van de sluiting. Als de wetgever dit anders bedoelt dan zal het eerst op een andere manier in de wet moeten worden opgeschreven."

Verstandig is het niet
De vraag of het verstandig is om een helm op een andere manier te gebruiken dan dat de fabrikant bedoelt, is een heel ander verhaal. Het openzetten van een systeemhelm gebeurt bij verschillende merken en typen op veel verschillende manieren. Daardoor krijg je ook verschillende vormen van de helm, die bij een valpartij rare krachten op hoofd en nek kunnen geven. "Het is dan ook het veiligst om de helm te sluiten tijdens het rijden. Op die manier geeft de helm gewoon de meest complete bescherming."
Bron: Verkeersknooppunt