Taakstraaf

Je voor iemand anders uitgeven omdat je dan een grotere kans maakt om te slagen voor het theorie-examen, kan heel verkeerd afgelopen. De rechtbank in Den Bosch legde onlangs een taakstraf op van zestig uur vanwege identiteitsfraude opgelegd aan een lookalike.


Loftrompet

"Onder leiding van Marlies den Ouden is TeamAlert doorgegroeid tot de organisatie die het nu is: een dynamische club die toonaangevend is op het gebied van jongerencommunicatie, gedragsverandering en verkeersveiligheid."

Bestuursvoorzitter Maarten Noordink van Stichting TeamAlert steekt de loftrompet over directeur Marlies den Ouden. Den Ouden gaat na zes jaar TeamAlert per 1 juli verlaten om twee maanden later bij de ANWB de positie van programmamanager op het thema verkeersveiligheid te bekleden.


310.000

De vorig jaar geïntroduceerde online Opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland (VVN) is inmiddels 310.000 keer gedaan. De test is onlangs uitgebreid met vragen specifiek voor fietsers. De aanleiding is dat onder oudere fietsers het aantal verkeersdoden blijft stijgen.


Milieuzone

Milieuzones in steden, er komen er steeds meer. Vooral in Utrecht is er veel om te doen. De invoering van de milieuzone in de Domstad is volgens TNO effectief voor verlaging van de uitstoot van fijnstof, maar het effect op de luchtkwaliteit is niet aangetoond. Het effect van de milieuzone op de uitstoot van stikstofoxiden is bijvoorbeeld beperkt.