9 maanden achter de tralies

9 maanden gevangenisstraf heeft een oud-examinator van het CBR opgelegd gekregen vanwege zijn grote betrokkenheid bij rijexamenfraude. Daarnaast werden drie rijschoolhouders veroordeeld vanwege hun aandeel in de fraudezaak. De vier werden veroordeeld omdat zij een groot aantal kandidaten tegen forse betalingen lieten slagen voor het rijbewijs.


1,4 miljoen
examens

Het CBR nam in 2015 ruim 1,4 miljoen examens af, iets meer dan in 2014. Er werden 730.000 theorie-examens en 636.000 praktijkexamens afgenomen, waaronder 85.000 tussentijdse toetsen. Kandidaten die deze toets afleggen scoren gemiddeld vijftien procentpunt beter bij het praktijkexamen.


Opfrissen

Er is een grote en groeiende groep studenten met een rijbewijs die niet meer durven autorijden en een opfriscursus overwegen. Steeds meer rijscholen bieden daarom een opfriscursus aan.


Quote

"We willen bereiken dat het over tien jaar heel vanzelfsprekend is dat je elke paar jaar even test hoe je kennis van de verkeersregels ervoor staat."

Voorzitter Liesbeth Spies van Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft een ambitieuze doelstelling met de opfriscursus van VVN.