Rij-instructie.nl

Deze vijf berichten (en veel meer) staan op Rij-instructie.nl.

In Noorwegen is afrijden het duurst

Noorwegen is het duurste land binnen Europa om praktijkexamen B te doen en Moldaviƫ het goedkoopst. Het verschil tussen beide landen loopt op tot 160 euro. Nederland is het op drie na duurste land.
Meer lezen? Het hele bericht is gepubliceerd op 3 maart.

Gemiddelde kwaliteit rijscholen loopt terug

Uit een analyse van debesterijscholen.nl blijkt dat steeds minder rijscholen kunnen voldoen aan de eis om een minimaal 10 procent hoger slagingspercentage te halen dan het kringgemiddelde. Er voldoen nog maar 257 rijscholen aan de criteria ten opzichte van 298 vorig jaar.
Meer lezen? Het hele bericht is gepubliceerd op 2 maart.

CBR houdt theorie-tussenpersonen in de gaten

Het CBR houdt sites waar je je theorie-examen kunt aanvragen nauwlettend in de gaten. Voorbeelden zijn mijntheorieaanvragen.nl en theoriebespreken.nl. Zodra wordt gezien dat een van de pagina's te veel op die van het CBR gaat lijken, wordt er juridisch ingegrepen.
Meer lezen? Het hele bericht is gepubliceerd op 29 februari.

9 van 10 ongevallen door falende bestuurder

De zelfrijdende auto wordt een zegen voor de verkeersveiligheid, want negen van de tien ongelukken worden veroorzaakt door falen van de bestuurder.
Meer lezen? Het hele bericht is gepubliceerd op 24 februari.

Ledental BOVAG Rijscholen en VRB dicht bij elkaar

BOVAG Rijscholen en VRB 'strijden' momenteel om de eer welke de grootste brancheorganisatie binnen de branche is. De VRB heeft momenteel ruim zeshonderd leden en BOVAG naar eigen zeggen een kleine zevenhonderd leden.

Meer lezen? Het hele bericht is gepubliceerd op 18 februari.

De afgelopen dagen zijn meer actuele berichten verschenen, maar die konden vanwege de deadline van dit blad niet worden meegenomen in dit overzicht.
Rij-instructie houdt u elke dag op de hoogte van het nieuws in de rijscholensector. Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief op Rij-instructie.nl.