Dit is de FAM

"De FAM werd 30 jaar geleden opgericht door een groep rijschoolondernemers die de gedurfde naam Federatie Autorijschool Managers kozen. Gedurfd, omdat 30 jaar geleden de gemiddelde rijschoolhouder zich allesbehalve een 'manager' voelde, laat staan zich zo noemde. Enige jaren na de oprichting werd het woord 'manager' veranderd in 'management'."
Deze verklaring over de oprichting staat op de website van de FAM en laat aan duidelijkheid niets te wensen over: ook 30 jaar geleden waren er maar weinig ondernemers in de branche met visie en ondernemersgeest.
De doelstelling van de FAM is deze: "De FAM stelt zich ten doel de hoogste kwaliteit in rij- en theorieopleidingen te garanderen en ondersteunt de aangesloten verkeersscholen bij het management, de lesmethodes, de presentatie en de bewaking van de kwaliteit van de medewerkers. De FAM manifesteert zich als kenniscentrum. Daarnaast organiseren ze cursussen en symposia wat betreft verkeer en opleidingen. Ook is de FAM gericht op het uitwisselen van informatie en kennis binnen de verschillende aangesloten leden."