Quote 1

"De elektrische auto is een mogelijk alternatief, maar vooral fietsen wordt aantrekkelijker, ook voor woon-werkverkeer. Zeker met de moderne e-bikes zijn snel grotere afstanden te overbruggen. Maar ook de traditionele fiets blijft voorlopig in het straatbeeld. Tel daar de toenemende vergrijzing, lees trager reageren, bij en het wordt meer dan essentieel om in actie te komen."

Job van Roekel, directeur van Easypath, verwacht veel van de elektrische fiets.


Quote 2

"Welke rol speelt de mobiele telefoon hierin? Denk aan groene golven, maximale snelheden, automatisch afremmen, smart thinking straatverlichting en nog veel meer. Kortom, reden genoeg om te beginnen met de realisatie van een degelijke, duurzame en veilige fietspadinfrastructuur met maximaal comfort voor de steeds groter wordende diversiteit aan fietspadgebruikers."

Job van Roekel heeft wel een beetje een idee hoe fietsen veiliger kan worden.


Vluchtelingen

'Ik ben er gezien de mondiale problematiek van overtuigd dat de immigrantenstroom nog zeer sterk zal toenemen. Daardoor zullen zich steeds meer mensen hier gaan vestigen die een andere visie op mobiliteit hebben. Die niet durven of willen fietsen en ook anders met route-informatie omgaan. De effecten daarvan weet ik niet, maar daar zou je als overheid en adviesbureau wel iets mee moeten doen."

Jasper de Vries van adviesbureau XTNT vindt dat er aandacht moet komen voor de 'verkeerstechnische kant' van asielzoekers.