Afbeelding
Foto: KRO NCRV

Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen

Algemeen

Het nieuwe KRO-NCRV programma De Rijles volgt vanaf maandag 8 april instructeurs en hun leerlingen door heel Nederland op weg naar het rijbewijs. Vanaf maandag 8 april is De rijles elke werkdag te zien om 19.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

De Rijles volgt een groep vaste rijinstructeurs die allen op hun eigen unieke manier hun leerlingen door het verkeer loodsen. Van de 24-jarige flamboyante Maurits uit Alphen aan den Rijn, de Amsterdamse Fatma met een flinke dosis pit, de stoere Rotterdammer Danny met een klein hartje, tot en met de 90-jarige Cor in Brabant die nog altijd met liefde ‘zijn’ jonge leerlingen lesgeeft. Op de bestuurdersstoel naast de instructeurs nemen soms leerlingen plaats met wie ze zo op het eerste gezicht weinig gemeen lijken te hebben. Toch ontstaan er openhartige gesprekken in de auto en blijken leerling en instructeur vaak verrassend veel met elkaar te kunnen delen.

Een aantal van de instructeurs in De Rijles heeft ook een bijzonder specialisme. Zo heeft instructeur Wichert een aangepaste auto voor leerlingen met een beperking, en richt Yvonne zich op mensen met ADHD en angststoornissen. Rabia geeft les aan vrouwen die liever niet naast een man in de auto zitten.

Aflevering 1:
In de eerste aflevering raakt de leerling van rijinstructeur Romeo over haar toeren van alle trams in het drukke stadscentrum van Amsterdam, bezorgt Rotterdammer Danny een Sparta-fan een bijzondere eerste rijles. Slaat bij Maurits in Alphen aan den Rijn de frustratie toe over de vele foutjes van zijn pupil en zien we of de leerling van instructeur Arie slaagt voor haar rijbewijs. Verder een ontroerend verhaal van de 21-jarige Milou, zij leert rijden in een aangepaste bus. Ze liep op 13-jarige leeftijd een dwarslaesie op en kreeg te horen dat ze nooit meer uit bed zou komen.

De Rijles is een programma voor KRO-NCRV van producent Dahl TV, bekend van onder andere Keuringsdienst van Waarde en De proefkeuken.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1